DOLAR 32,4522 -0.12%
EURO 34,8264 -0.53%
ALTIN 2.441,270,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Son Dakika: Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten akılalmaz Türkiye ve Erdoğan açıklaması

Son Dakika: Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten akılalmaz Türkiye ve Erdoğan açıklaması

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son Dakika Haberi: Şubat 2020’nin başlarında Esed rejimi iki kere topçu atışlarıyla Türk askerine saldırmış ve toplam 13 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü. Türkiye, Rusya üzerinden defalarca Esed’i uyarmıştı. Ancak saldırganlığına devam eden rejim güçleri, İdlib kentinde 34 Türk askerini hava saldırısında şehit etti. Bölgede tansiyon yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerin kanını yerde bırakmayarak, rejime karşı Bahar Kalkanı Harekatını başlattı.

 

KAPILAR AÇILDI

34 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye, mültecilere kapıları açarak Avrupa’ya geçişleri engellemeyeceğini açıklamıştı.

 

TÜRKİYE-YUNANİSTAN SINIRINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Maria Sassoli ile Türkiye-Yunanistan sınırında incelemelerde bulundu.

HOŞ OLMAYAN SÖZLER

Konu ile alakalı açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Türkiye resmen mülteci kaçakçısı oldu. Mülteci krizi Avrupa ve Yunanistan sınırlarını sürekli tehdit ediyor. Avrupa’nın Yunanistan’a mülteci krizinde yardım etme görevi var ve bunu yapacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tehditlerinin” başarısız olduğunu söyleyen Miçotakis, mültecilere illegal yoldan Yunanistan’a girmeme çağrısı yaptı.

Von der Leyen, “Sınırlarımızdaki durum, sadece Yunanistan’ın değil, Avrupa’nın bir bütün olarak yönetmesi gereken bir meseledir. Avrupa’nın birliğini sınamak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır. Çizgimizi koruyacağız ve birliğimiz galip gelecek” dedi.

KAYNAK: HABER7
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.