DOLAR 32,3419 0.19%
EURO 35,1208 -0.19%
ALTIN 2.238,22-0,22
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Son dakika! İstanbul’da yarıyıl tatili trafiği yoğunlaşmaya başladı

Son dakika! İstanbul’da yarıyıl tatili trafiği yoğunlaşmaya başladı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yarıyıl tatili İstanbul trafiğini de etkiledi. Bugün, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin karne almasıyla birlikte tatillerini il dışında geçirmek isteyen aileler erken saatlerde yola çıktı.

Cuma günleri, diğer günlere oranla daha da yoğun olan trafik, hem yağmurun başlamasıyla hem de okulların tatile girmesiyle daha erken saatte yoğunlaşmaya başladı. Özellikle köprü ve bağlantı yollarındaki yoğunluk dikkat çekti.

Köprülerin yanı sıra TEM Otoyolu’nda hem Ankara hem de Edirne istikametinde ciddi trafik yoğunluğu oluşmaya başladı.

Öte yandan Avrupa Yakası’nda ise hem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikameti, hem de Avcılar istikametinde çok ciddi yoğunluk oluştu. İstanbul’da trafik yoğunluğu 18.50 itibarıyla yüzde 81’e ulaştı.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ‘KARNE’ YOĞUNLUĞU

İstanbul Havalimanı’nda günlük yolcu hareketliliğine bugün yarıyıl tatili nedeniyle seyahate çıkanlar da eklendi. Terminalde, iç ve dış hat uçuşlarında zaman zaman yolcu yoğunluğu görüldü. Terminale giriş noktalarında, check-in kontuarları ve pasaport kontrol noktalarında yoğunluk yaşanmaması ve mağduriyetler oluşmaması için gerekli önlemler alındı.

Karnelerini alan öğrenciler, seyahatleri öncesi oldukça heyecanlı görüldüler. Giresun’a gitmek üzere iki kızıyla birlikte havalimanına gelen Serpil Koç, “Bugün çocuklarımla birlikte Giresun’a uçuyoruz. Orada kızkardeşim, annem, ağabeyim var. Bizleri bekliyorlar. Orada tatil yapacağız. Karnelerden biri çok güzel, biri ise parçalı bulutlu” diye konuştu. Serpil Koç’un 4’üncü sınıfa giden kızı Selen Zeliha Koç ise “Takdir aldım. 2 haftalık bir tatilim var. Öğretmenim yarıyıl tatilinde kitap verdi. Onları okuyacağım” dedi.

Ailesiyle birlikte Mardin’e tatile giden ortaokul öğrencisi 11 yaşındaki Merve Irmak da tatil planları için “Karnem çok iyi geldi. Mardin’e kuzenlerimin, anneanmemin, teyzelerimin yanına gidiyorum. Kuzenlerimle orada gezeceğim. Çok eğleneceğiz. Öğretmenim 40 sayfalık bir kitap verdi. Onu yapacağım.”

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.