DOLAR 32,5594 0.21%
EURO 34,9464 -0.13%
ALTIN 2.438,390,10
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Probiyotik Tüketimi Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

ABONE OL
Kasım 3, 2020 06:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış mevsiminde insanların bağışıklık sistemi zayıflıyor ve insanlar daha kolay bir şekilde hasta oluyor. Peki, kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için ne yapmak gerekiyor? GAPS Uzmanı ve Diyetisyen Şeydanur Özpınar, hastalıklara karşı korunmanın en önemli yolunun bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu söylüyor. İstanbul diyetisyen alanında hizmet veren Özpınar, kış aylarında hastalıklara karşı korunmak ve hastalığı en düşük seviyede atlatmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini, dengeli ve düzenli beslenmek gerektiğini vurguluyor.

Özpınar, Probiyotik Tüketmek Gerektiğine Dikkat Çekiyor

Probiyotik tüketerek kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Şeydanur Özpınar, “Probiyotik içeriği yüksek besinlere öğünlerde yer vermek çok önemlidir. Probiyotik özellik taşıyan besinleri tüketmek bağışıklık üzerindeki olumlu etkisini arttıracaktır.” cümlesi ile probiyotik tüketiminin önemini vurguluyor.

Kefir ve yoğurt, probiyotik içeren besinlerin arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ayran, boza, tarhana, peynir, üzüm, muz gibi besinler de tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasında bulunuyor. Özpınar, özellikle kış mevsiminde insanların sağlığını koruması için dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini söylüyor.

Kış Mevsiminde Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı?

Kış mevsiminde insanların hareket alanı daha kısıtlı hale gelmekte… Aynı zamanda insanlar su tüketimini de azaltmakta. Oysa kış mevsiminde hareket etmek, düzenli su tüketmek sağlık açısından oldukça önemli. Mevsiminde sebze ve meyve tüketmek, tek tip beslenme alışkanlığı yerine çeşitli besinler tüketmek gerekmekte. Diyetisyen Şeydanur Özpınar, Instagram hesabı üzerinde yaptığı paylaşımlarla kış mevsiminde nelerin tüketilmesi gerektiğini, insanların beslenme düzeninde ne gibi değişiklikler yapması gerektiğini açıklıyor. Renkli ve çeşitli beslenmeyle birlikte taze bitki çaylarını tüketmek de kışın önem taşıyor. Kışın alınan fazla kiloların önüne geçmek isteyenler dengeli ve düzenli beslenerek bu isteğini gerçekleştirebilir. Dengeli ve düzenli beslenerek fazla kilolardan kurtulacağınız gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı önlem almış olursunuz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.