DOLAR 32,3660 -0.36%
EURO 34,7213 -0.27%
ALTIN 2.389,67-1,35
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Polonya Savunma Bakanı İsrail Hava Saldırısına Tepki Gösterdi
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Polonya Savunma Bakanı İsrail Hava Saldırısına Tepki Gösterdi

Polonya Savunma Bakanı İsrail Hava Saldırısına Tepki Gösterdi

ABONE OL
Nisan 5, 2024 17:08
Polonya Savunma Bakanı İsrail Hava Saldırısına Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz Uluslararası Soruşturma İstedi

Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 7 insani yardım çalışanı arasında bir Polonya vatandaşının da bulunduğu olayı kınadı. Kosiniak-Kamysz, bu trajik olayın ardından uluslararası bir soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini belirtti.

İsrail’e Tazminat Çağrısı Yapıldı

Savunma Bakanı ayrıca, hayatını kaybeden yardım çalışanlarının ailelerine tazminat ödenmesi gerektiğini vurgulayarak, İsrail’in bu konuda adım atması gerektiğini belirtti. Açıklama, özür ve tazminatın ahlaki bir gösterge olduğunu da dile getirdi.

İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na Çağrıldı

Öte yandan, İsrail’in Varşova Büyükelçisi Yacov Livne, yardım çalışanlarının ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Polonya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Livne’nin, olayı “savaş sırasında meydana gelen trajik bir kaza” olarak nitelendirmesi ve Polonya’da artan Yahudi karşıtlığına dair yorumları tepki çekti.

World Central Kitchen Çalışanlarına Yapılan Saldırı

1 Nisan’da Gazze’deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden World Central Kitchen çalışanlarının farklı ülkelerden olduğu belirtildi. Merkezi ABD’de bulunan WCK, saldırıda ölen 7 çalışanın Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olduğunu açıkladı.

Netanyahu: “Kasıt Yoktu, Araştıracağız”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, WCK çalışanlarının ölümünde kasıt olmadığını iddia ederek, olayı araştıracaklarını ve bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli adımları atacaklarını söyledi. Netanyahu, ilgili hükümetlerle iletişim halinde olduklarını da belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.