DOLAR 32,4653 -0.07%
EURO 34,8418 -0.38%
ALTIN 2.445,100,38
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Özel güvenlik olmak için nasıl özelliklere sahip olmak gerekir?

Özel güvenlik olmak için nasıl özelliklere sahip olmak gerekir?

ABONE OL
Mayıs 23, 2021 07:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği gibi özel güvenlik olmak çok sayıda bireyin hayallerini süsleyen bir meslek sahibi olmak anlamına geliyor. Özel güvenlik olabilmek için ise belirli özellikleri ve şartları taşıyor olmak gerekiyor. Bunlardan ilki özel güvenlik olabilmek için gerekli yaş şartını sağlamak olarak ifade ediliyor. Silahlı özel güvenlik olabilmek için 21 yaşını bitirmiş ve 22 yaşından gün almış olmak gerekiyor. Silahsız özel güvenlik olabilmek için ise 18 yaşını doldurmuş olmak yani 19 yaşından gün almak gerekiyor. Beri taraftan hem silahlı hem de silahsız özel güvenlik olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da gerekiyor. Öte yandan silahlı özel güvenlik olabilmek için lise mezunu olmak, silahsız özel güvenlik olabilmek için ise en az ortaokul mezunu olmak gerekiyor. (8 yıllık mecburi eğitim)

Özel güvenlik olacak bireyler nerelerde çalışabilirler?

Özel güvenlik kursu ile özel güvenlik olmak isteyen bireylerin iş bulma alanları son derece geniştir. Büyük bir istihdam alanı bulunan özel güvenliklerin holdingler, eğitim kurumları, hastaneler, spor alanları, iş merkezleri, siteler, özel alanlar gibi daha birçok alanda hizmet vermeleri mümkün kılınıyor. Elbette silahlı olarak özel güvenlik hizmeti verilecek alanlar ile silahsız olarak özel güvenlik hizmeti verilecek alanlar son derece farklılık gösteriyor. Point Özel Güvenlik Eğitimi merkezinde her iki alanda da eğitimler veriliyor.

Kaynak: https://www.pointguvenlik.com/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.