DOLAR 32,4093 -0.07%
EURO 34,6562 -0.5%
ALTIN 2.391,31-1,78
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marcos Jr., ABD’ye Güney Çin Denizi Zirvesi İçin Yola Çıktı
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Marcos Jr., ABD’ye Güney Çin Denizi Zirvesi İçin Yola Çıktı

Marcos Jr., ABD’ye Güney Çin Denizi Zirvesi İçin Yola Çıktı

ABONE OL
Nisan 10, 2024 17:10
Marcos Jr., ABD’ye Güney Çin Denizi Zirvesi İçin Yola Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marcos Jr., ABD’ye Yapacağı Ziyaret Öncesinde Açıklamalarda Bulundu

Filipinler Haber Ajansı (PNA) tarafından aktarılan habere göre, Marcos Jr., Güney Çin Denizi zirvesine katılmak üzere ABD’ye gitmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Marcos Jr., Ekonomik İlişkilerin Güçlendirilmesini Vurguladı

Marcos Jr., zirvenin temel hedefinin 3 müttefik arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi olduğunu vurgulayarak, Güney Çin Denizi’nde işbirliğinin de ele alınacağını belirtti.

Zirvede Güvenlik Anlaşması İmzalanabileceği İfade Edildi

Marcos Jr., zirvede Güney Çin Denizi’nde güvenlik ve seyrüsefer özgürlüğünü korumaya yönelik bir anlaşmaya imza atabileceklerini vurgulayarak, detayların ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile görüşmeler sonrasında netleşeceğini belirtti.

ABD, Japonya ve Filipinler Zirvesi

ABD, Japonya ve Filipinler liderlerini bir araya getirecek olan zirve, Çin’in bölgesel etkilerine karşı işbirliğini artırmayı hedefliyor. Üçlü zirvede altyapı, siber güvenlik, yenilenebilir enerji ve savunma gibi alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi de ele alınacak.

Üçlü Savunma Potansiyeli Tahkim Edilecek

ABD Başkanı Biden, Marcos Jr. ve Kişida, Çin’in artan nüfuzuna karşı “Serbest ve Açık Hint-Pasifik” vizyonuyla üçlü savunma potansiyelini güçlendirmeyi planlıyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.