DOLAR 32,3419 -0.55%
EURO 34,7184 -0.35%
ALTIN 2.413,19-0,38
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Ordusu, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduğunu İtiraf Etti
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • İsrail Ordusu, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduğunu İtiraf Etti

İsrail Ordusu, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduğunu İtiraf Etti

ABONE OL
Nisan 1, 2024 17:09
İsrail Ordusu, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduğunu İtiraf Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusundan Çarpıcı İtiraflar

Haaretz gazetesine konuşan ve isimlerini vermek istemeyen pek çok İsrailli asker ve savunma yetkilisi, İsrail’in Gazze’de “ölüm bölgeleri” oluşturduğunu açıkça itiraf etti. Söz konusu yetkililer, bu bölgelere giren herkesi ayrım gözetmeksizin hedef aldıklarını ve 9 bin Hamas mensubunun öldürüldüğü iddialarını yalanladılar.

Ölüm Bölgelerine Giren Herkes Hedef Alınıyor

İsrail ordusundan üst düzey bir yetkili, “Silahsızlardı, yürüdükleri bölgede güçlerimizi tehlikeye atmadılar” açıklamasında bulunarak, silahsız sivillerin bile hedef alındığını doğruladı. Bir yedek subay ise, “İsrail güçlerinin faaliyet gösterdiği bölgelere giren herkes teröristtir” ifadesini kullanarak çarpıcı bir itirafta bulundu.

Belirsizlik Devam Ediyor

Gazze’de belirlenen “ölüm bölgelerine” girenler arasında öldürülen silahsız sivillerin sayısı belirsizliğini korurken, yaşanan kaosun bir yedek askerin ifadeleri ve üst düzey savunma yetkililerinin izlenimleriyle örtüştüğü görüldü. Üst düzey savunma yetkilileri, hala angajman kurallarını çiğneyen komutanların varlığına dikkat çekti.

Sivil-terörist Ayrımı Zorlaşıyor

İsrail ordusuna mensup birçok asker, sahadaki komutanların kararlarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sivil-terörist ayrımının zorlaştığını belirttiler. Ateş açılacak bir binaya sivil dahi olsa şüpheli birinin girmesi durumunda terörist olarak değerlendirilmesi emri verildiği ortaya çıktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.