DOLAR 32,3755 -0.43%
EURO 34,7943 -0.24%
ALTIN 2.408,68-0,56
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamas Saldırısında Hayatını Kaybeden Shani Louk Yeniden Gündemde
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Hamas Saldırısında Hayatını Kaybeden Shani Louk Yeniden Gündemde

Hamas Saldırısında Hayatını Kaybeden Shani Louk Yeniden Gündemde

ABONE OL
Mart 31, 2024 17:07
Hamas Saldırısında Hayatını Kaybeden Shani Louk Yeniden Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaralı Bedeniyle Fotoğrafçılık Yarışmasında Birinci Olan Louk

7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden dövme sanatçısı Shani Louk, aylar sonra tekrar gündeme geldi. Saldırı sırasında Hamas militanlarının cansız bedenini kamyonetin arkasında gezdirmeleri büyük tepki çekmişti. Olayın ardından 22 yaşındaki Louk’un öldüğü açıklanmıştı.

Ödül Alan Fotoğraf ve Tepkiler

ABD merkezli haber ajansı Associated Press’ın telifli çalıştığı fotoğrafçı Ali Mahmud, düzenlenen yarışmada birincilik ödülünü kazandı. Fotoğrafta 5 silahlı Hamas militanı, Louk’un yaralı ve yarı çıplak bedeni yanında otururken görülüyor. Bu durum, Louk’un adının duyurulmamasıyla eleştirildi.

Louk’un Babasından Açıklamalar

Louk’un babası Nissim, fotoğrafın önemine vurgu yaparak, “Bu fotoğraf tarihe geçecek ve büyük bir duygusal yük taşıyor. Kızımızın hikayesi unutulmayacak.” ifadelerini kullandı. Louk’un arkadaşları ise fotoğrafın ödül almasına ve yayılmasına tepki göstererek bu durumu etik bulmadıklarını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.