DOLAR 32,5226 0.09%
EURO 34,9638 -0.18%
ALTIN 2.437,670,07
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İş Elbiselerinin Marka Değerine Katkısı Kanıtlandı  

ABONE OL
Aralık 15, 2020 17:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İş elbisesi, kurumun veya şirketin oradaki çalışanlar için sivil kıyafetinden ve özel zevklerinden ayrı olarak; yapılan iş doğrultusunda çalışanın bedensel güvenliğini, sağlığını korumaya yönelik ayrıca sosyal çevrede dış görünüş olarak ait olduğu şirket veya kurumu temsil eden özel kıyafetlere denir.

İş elbisesi bulunduğu işe göre terim olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin: doktorlara önlük, bahçe işleri yapanların giydiği tulum, hâkimlerin giydiği cübbe olarak adlandırılan parçalar iş elbisesi kategorisine  örnek olarak verilebilir. Yani kalıplaşmış bir tanımdan veya formdan bahsetmek mümkün değildir.

Neden İş  Kıyafeti Kullanırız/Kullanmalıyız?

Bazı şirketler ve kurumlar çalışanlarının iş kıyafeti kullanımını zorunlu tutmaktadır. Özellikle güvenlik, sağlık, temizlik olarak günümüzde yaygın olarak “bone, eldiven, maske “ gibi araçlar denetlemelere tabii tutulmaktadır. Ayrıca çalışma ortamının çevresel koşulları çalışanların sivil olarak çalışamamasına ve  işe özel kıyafetler kullanmasını zorunlu kılabilmektedir. İtfaiyecilerin  kıyafetlerinde yanmaz malzeme kullanımı veya ağır sanayide çalışanların mevsime veya ortama göre dayanıklı kumaştan yazlık iş elbiseleri, kışlık iş elbiseleri   belli zorunluluklar sonucu olabilmektedir.

Bu gibi zorunluluklar çalışanın iş esnasında rahat edebilmesini aynı zamanda bedenine bir zarar gelmesini engelleme amacı gütmektedir. Artan iş kolları ve alanlarına göre bu kıyafetlerde kullanılan malzemeler, işlevsel olarak yapılan tasarımlar profesyonel iş elbiseleri  olarak değişiklik göstermektedir. Gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye’de de bu iş kıyafeti alanındaki piyasa oldukça gelişmiş ve hızla büyümeye devam etmektedir.

Türkiye’de İş Kıyafeti Sektörü

Özel sektördeki hizmet alanı dışında, Türkiye’de  ekonomiye  en çok katkı sağlayan Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalarda  çalışanların özellikle erkek nüfusun  yağ, kir, toz ve ağır sanayi ortamlarında çalışmaları, tekstil sektörünün reflektörlü iş elbisesi, iş pantolonu, yeleği gibi birçok parça üretimini beraberinde getirmiştir.

İş Kıyafeti Sadece İş Kıyafeti Değildir.

Unutmamalıdır ki iş kıyafeti çalışanların işteki rahatlığını güvenliğini ve sağlığını koruma amaçları yanında, sosyal piyasada belli bir imaj imkânı sunar. Günümüzdeki gelişen ekonomik  pazar nedeniyle, ait olunan iş yerini en iyi temsil eden  iş kıyafeti seçimi oldukça önem kazanmıştır.

Haliyle işverenlerin, patron veya şirketlerin çalışanları için iş kıyafeti seçimi ve seçilen kıyafetin üretimi için anlaşılan firmaları iyi seçmesi gereklidir.  Üretim yapan firmanın kullandığı malzeme, kıyafetlerin ekonomik olması- mesela birçok meslek için iş elbiseleri fiyatları kıyafetin kalitesi, şirketlerin ürün satın alırken dikkat edeceği temel noktalardan olmalıdır.

Türkiye’nin  İş Kıyafetleri Sektöründe: MYB Tekstil Kimdir?

MYB Tekstil 22 yıldır Türkiye’de global olarak da hizmet veren bir firmadır. Firma iş tulumu, iş kıyafetleri üzerine kurulmuş olup çalışma prensibi olarak bu alanda en iyi hizmeti verebilmek ve müşteri memnuniyeti odaklı bir prestij benimsemiştir. Türkiye’deki diğer firmalardan ayrı olarak özellikle iş güvenliği kurallarına uygun  üretim esas alınmış olup, sadece üretmek için değil yapılan işi liyakatle yapmaya özen göstermektedir.

MYB Tekstil  birçok alanda ve her ihtiyaca ve işe yönelik kıyafetler üretmektedir. Üretim sırasında sektörün en kaliteli ve dayanıklı malzemelerini kullanıyor ve işlevsel olmasına dikkat etmektedir. Dayanıklı ve kaliteli malzeme kullanımı uzun ömürlü olmasını sağlıyor, geniş renk skalası sayesinde her zevke hitap ediyor. MYB Tekstil’in ürünlerine  https://www.mybtekstil.com/is-elbiseleri   sitesinden bakabilir ve güvenle hizmet alabilirsiniz. İyi Alışverişler!

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.