DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları

ABONE OL
Mart 17, 2024 19:05
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Şimşek Vergi Politikalarını ve Ekonomideki Gelişmeleri Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kanal 7 televizyonunda yaptığı açıklamada, ekonomideki son durum hakkında önemli bilgiler paylaştı. Şimşek, KDV oranları, kurumlar vergisi, gelir vergisi ve Merkez Bankası politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeniden Değerlendirilecek Politikalar

Bakan Şimşek, KDV genel oranının yüzde 20 olarak kalacağını belirtirken, kurumlar vergisi ve gelir vergisinin artmayacağını vurguladı. Ayrıca vergi istisnaları, muafiyatleri ve indirim oranlarının yeniden gözden geçirileceğini duyurdu.

Enflasyon ve Vergi Politikaları

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadele kapsamında alınacak tedbirler hakkında da konuştu. Enflasyonist vergilerin olmayacağını belirten Şimşek, indirimli KDV oranlarının gözden geçirileceğini ve kurumlar vergisi artışı yapılmayacağını söyledi.

Kamuda Tasarruf ve Yatırımlar

Bakan Şimşek, kamu harcamalarının kısılacağını ve tasarruf önlemlerinin alınacağını ifade ederken, yatırımların artırılması ve ekonomik büyümenin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Merkez Bankası’nın kur hedefinin olmadığını da belirtti.

Kaynak: Kanal 7 Televizyonu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.