DOLAR 32,4522 -0.12%
EURO 34,8264 -0.53%
ALTIN 2.441,270,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Günümüzün en zorlu sınavı kuraklıkla nasıl mücadele edebiliriz?
  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Günümüzün en zorlu sınavı kuraklıkla nasıl mücadele edebiliriz?

Günümüzün en zorlu sınavı kuraklıkla nasıl mücadele edebiliriz?

ABONE OL
Mart 24, 2023 14:47
Günümüzün en zorlu sınavı kuraklıkla nasıl mücadele edebiliriz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İklim değişikliğine bağlı olarak dünyanın birçok ülkesi gibi Türkiye de kuraklıkla mücadele ediyor. Su yönetiminde yapılan yanlışlıklar, yetersiz teknoloji ve ürün kullanımına bağlı hatalı kaynak yönetimi mevcut kaynakların israf edilmesine sebep oluyor. Danfoss, geliştirdiği pompa hız kontrol sürücüsü VLT® AQUA Drive FC 202’nin sağladığı fayda ile su kaynaklarının verimli bir şekilde yönetilmesine ve kuraklıkla mücadele edilmesine destek oluyor.

 

Dünya nüfusunun 3’te 1’inin 2030’da su kıtlığı yaşayacağı tahmin edilirken, dünya çapında israf edilen su kaynağı ülkeler bazında yüzde 6’dan 80’e kadar farklılık gösteriyor. Su işletmeleri tarafından israf edilen ortalama su miktarı incelendiğinde, istatistikler dünya genelinde yüzde 40 iken[1], Avrupa’da yüzde 26 seviyelerinde. Küresel suyun yaklaşık yüzde 70’i tarımda kullanılırken, kuraklık dünyanın artan nüfusuyla doğru orantılı olarak başta gıda olmak üzere enerji krizi riskini de beraberinde getiriyor. Peki, günümüzün en zorlu sınavı kuraklıkla nasıl mücadele edebiliriz?

 

Danfoss’un su ve su dağıtımının olduğu her yerde ticari, konut ve üretimde suyun doğru yönetimi için geliştirdiği pompa hız kontrol sürücüsü VLT® AQUA Drive FC 202; suyun kaynağından son kullanıcıya ulaştırılmasına, atık suyun arıtılmasına ve hatta deşarj edilmesine kadar tüm süreçleri yöneterek, sınırlı kaynakların verimli kullanılmasına destek olur. Enerji tüketiminde yaklaşık yüzde 35’e varan tasarruf imkânı, yüzde 98’e varan operasyonel verimlilik sağlayan VLT® AQUA Drive FC 202, ihtiyaç anında çalışan soğutma fanıyla da en düşük ısı kaybı oranına sahiptir. İhtiyaca göre anlık kapasite değişimlerine cevap verebilen VLT® AQUA Drive FC 202, bu özelliğiyle aynı zamanda enerji tasarrufu elde edilmesini sağlar.

 

Sistemdeki kayıp, kaçak su miktarını azaltır, performansı artırır

EMC Filtresi ile daha az gürültü ve daha düşük titreşimle çalışan sürücü, hassas ekipmanların zarar görmesini önler. Sahip olduğu güvenli ve yedeklenebilir sistemiyle süreçlerde süreklilik sağlar. Kaçak su miktarını azaltır ve sistem performansını artırır. Böylece, sistemde yer alan ekipmanların kullanım sürelerinin uzamasına, bakım giderlerinin azaltılmasına destek olur. Farklı uygulama ihtiyaçlarına özel geliştirilebilen ve özel üretim olsa dahi test süreçlerine tabi tutulan VLT® AQUA Drive FC 202, su kaynaklarına özel geliştirilen yazılımı geniş yapılandırma seçenekleri sunar. Akıllı ısı yönetimi özelliği, ısı kaybını azaltmaya odaklı kontrol algoritmalarıyla enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarır. Arka kanal soğutması ile ortaya çıkan ısının yüzde 85’i elektronik parçalara ulaşmadan arka kanaldan dışarı atılır. MCT31 yazılımıyla frekans konvertörünü devreye almadan önce ne kadar harmonik etkisi olacağı bilinir ve tesis içi harmonik etki kaynaklı olası ek maliyetler engellenir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.