DOLAR 32,3524 -0.4%
EURO 34,7369 -0.24%
ALTIN 2.409,46-0,53
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransız Gazetesi Le Monde’dan Türkiye Seçimleri Yorumu

Fransız Gazetesi Le Monde’dan Türkiye Seçimleri Yorumu

ABONE OL
Nisan 2, 2024 17:10
Fransız Gazetesi Le Monde’dan Türkiye Seçimleri Yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Le Monde’dan Türkiye Seçimlerine İlişkin Değerlendirme

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, Türkiye’deki yerel seçim sonuçlarına dair çarpıcı bir başyazı yayınladı. Makalede, AKP’nin büyük bir hezimet yaşadığı seçimlerin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan için en büyük mağlubiyet olduğu vurgulandı.

Erdoğan’ın En Büyük Yenilgisi Olarak Değerlendirildi

Le Monde’nun analizinde, Türkiye’nin laik muhalefetinin Pazar günkü yerel seçimlerde elde ettiği zaferin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve ekonomi politikalarının sert bir şekilde reddedilmesi anlamına geldiği belirtildi. Yazıda, Erdoğan’ın 2002 yılındaki iktidarından bu yana yaşadığı en büyük yenilgiyi yaşadığına dikkat çekildi.

İstanbul ve Ankara’nın Yanı Sıra Diğer Şehirlerde de Değişim

Makalede, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra diğer birçok şehrin CHP’ye geçtiği ve AKP’nin kalesi olarak bilinen bazı şehirlerin de el değiştirdiği ifade edildi. İmamoğlu’nun güçlü bir cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıktığı belirtilirken, Erdoğan’ın partisinin sandıkta bu şekilde reddedilmesinin liderlik tarzı açısından sert bir uyarı olduğu belirtildi.

Ekonomik Krizin Etkisi ve Erdoğan’ın Geleceği

Yazıda, ekonomik krizin seçmeni etkilediği ve AKP seçmeninin sandığa gitmediği vurgulanırken, Erdoğan’ın kendini toparlaması için zamanının olmadığı ifade edildi. Makalede, Erdoğan’ın yirmi yıllık iktidarının ardından daha az zorlu göründüğüne dikkat çekildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.