DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fatih Sondaj Gemisi’ndeki törenden özel fotoğraflar

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fatih Sondaj Gemisi’ndeki törenden özel fotoğraflar

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla birlikte büyük bir heyecanın içerisine girdi.

1/28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü tarihi bir müjde vereceğini duyurdu.

2/28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği müjdeyi açıklama üzere Dolmabahçe Ofis’te kameralar karşısına geçti.

3/28

Dolmabahçe Ofisi’nde ‘Millete Sesleniş’ konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.” müjdesini verdi.

4/28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cari açığın en büyük sebebinin de hep enerji olduğunu, yerli ve yenilenebilir kaynaklara verdikleri önem sayesinde bu konuda nispi bir denge sağlansa da hala enerjide ciddi bir ithalatçı durumunda olunduğunu anlattı.

5/28

Erdoğan, “Cari açığımızın ana sebebi bu değil mi, bu. Denizlerde ve karada daha çok arama yapıp neticeye ulaşarak, enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok.” diye konuştu.

6/28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan konvansiyonel enerji kaynaklarına yoğunlaşırken, diğer yandan elektrikli motor başta olmak üzere geleceğin teknolojilerine de yatırımları sürdüreceklerinin altını çizdi.

7/28

Türkiye, milli enerji döneminde büyük adımlar attı. Hiçbir dünya ülkesinde olmayan sondaj gemileri Türkiye tarafından satın alındı ve sondajlara başlandı.

8/28

O günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Berat Albayrak, bu çalışmalara büyük katkı sağladı.

9/28

Atılan başarılı adımlar, çizilen doğru yol haritaları Türkiye’nin bugün elde ettiği başarıyı getirdi.

10/28

Fatih sondaj gemisi, Karadeniz’de Tuna 1 alanında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti.

11/28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi müjdeyi açıklamasının ardından kameralar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a döndü.

12/28

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ağustos ayında, enerji alanında Türkiye’nin makus talihini tarihe gömen büyük bir zafere imza atıldığını söyledi.

13/28

Berat Albayrak, “Buradaki mevcut keşif ve potansiyelle inşallah ülkemizin gündeminden cari açık konusunu çıkarıp cari fazlayı konuşacağız.” dedi.

14/28

Berat Albayrak konuşmasında, “Türkiye artık yeni bir döneme giriyor. Artık ‘ne Doğu ne Batı, yeni eksen Türkiye’ söyleminde yeni bir sürece doğru gidiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

15/28

Bu süreçte mücadeleye ortak olan ekibe teşekkür ettiğini belirten Albayrak, özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e de teşekkürlerini iletti.

16/28

Her şeyden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Berat Albayrak, “İlk günden bize inanarak arkamızda durduğunuz için size şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

17/28

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi müjdeyi açıklamasının ardından sondaj çalışmalarında yaşadıkları zorluklardan birini anlattı.

18/28

Bakan Dönmez, yerli ve yabancı uzmanlara baskı yapıldığını ancak bu baskılara boyun eğmeyen iki Avrupa Birliği vatandaşı uzmanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiğini söyledi.

19/28

Fatih Dönmez, Bu çalışanlarımız, ‘Biz burada mutluyuz, huzurluyuz, kendi ülkemiz bize sahip çıkmıyor. Biz Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak istiyoruz dediler. Müracaat ettiler ve şu anda o iki çalışanımız Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak bizlerle birlikte çalışıyor.” dedi.

20/28

Karadeniz’de bulunan Zonguldak ilinin yakınlarında Fatih Sondaj Gemisi’nin keşfettiği doğalgaz için geri sayım da başladı.

21/28

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre 320 milyar metreküp doğalgaz, 2023 yılında vatandaşın kullanımına sunulacak.

22/28

23/28

24/28

25/28

26/28

27/28

28/28

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.