DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya basınından Barış Pınarı yalanları pes artık

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRKİYE ‘nin Suriye’ye düzenlediği operasyon dünya basınının da yakın takibinde…CNN ve diğer birçok uluslararası basın kuruluşundan sonra Al Jazeera da Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili yalan haber servis etti.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda teröristlere karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı tüm dünya basınının ana gündem maddesi oldu.

Katar merkezli Al Jazeera da, Katar lideri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin harekatı desteklemesine rağmen, harekatla alakalı manipüle edici ve yalan haber yayımladı.

Kürt kuvvetlerine karşı

Al Jazeera, Türkiye, ‘Kürt kuvvetlerine karşı şiddetli saldırılarını hızlandırdı’ başlığıyla yayımladığı haberinde Türkiye’nin yaptığı bombardımanların sivil gözetmeksizin yapıldığını ima etti.

Manipüle ediyorlar

Türkiye’nin kürtleri hedeflediği ima edilen haberde, Türkiye’nin direkt olarak Tel Abyad’ı bombaladığını belirterek sivil yerleşimlerin gözardı edildiği ve 9 sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi.Öte yandan ise YPG’nin Akçakale’ye yaptığı havan atışlarının ise kendilerini savunmak amaçlı olduğu ve bu atışların boş sokaklara denk geldiği söylendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.