DOLAR 32,4653 -0.07%
EURO 34,8418 -0.38%
ALTIN 2.445,100,38
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Zirvesi’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Zirvesi’ne katıldı

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi’ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınına işaret ederek, “Bu küresel felakete karşı mücadeleyi ancak güçlü dayanışma, bölgesel ve uluslararası iş birliği ile kazanabiliriz. Alınan zaruri kısıtlayıcı tedbirlerin, şeffaf, orantılı ve geçici niteliği, şüphesiz ortak ticaretimiz açısından isabetlidir.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “17 yıldır uygulamaya konamayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması’nın vakit kaybedilmeden yürürlüğe girmesi faydalı olacaktır.
Çin’in Kuşak ve Yol Girişimini önemli bulduğumuzu, ‘kazan kazan’ temelinde bu girişimi desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bundan sonra önceliğimiz Karabağ’da güvenlik ve istikrarın tesisine yardımcı olmak, 30 yıllık işgalin tahribatını birlikte gidermektir. İran’a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması, bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır. Tüm üyelerimizi KKTC ile ilişkileri her alanda geliştirerek, maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya davet ediyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.