DOLAR 32,5134 0.36%
EURO 34,7629 0.4%
ALTIN 2.408,431,20
BITCOIN 1841947-6,73%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dijital Vergi Asistanı Sistemini devreye alıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dijital Vergi Asistanı Sistemini devreye alıyoruz

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan ekonomi paketinin çerçevesini yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın oluşturduğunu söyledi. Vergi politikalarına da değinen Erdoğan, sadeleştirilmeye gidileceğini söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamalarda vatandaşların vergi dairesine bizzat gitmeden işlemlerini dijital ortamda yapabilmesinin önünü açan, 7 gün 24 saat hizmet verecek Türkiye Dijital Vergi Dairesi uygulamasının başlatılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mükellef memnuniyetini sağlamak ve hizmet kalitesini arttırmak için Dijital Vergi Asistanı Sistemini devreye alıyoruz.” dedi. Dış yatırımcıların karşılaştıkları problemler karşısında alınan önlemlere de dikkat çeken Erdoğan, “Uluslararası yatırımcıların vergi hususunda karşılaştıkları sorunları da reform kapsamına aldık. Bu çerçevede ortaya çıkabilecek muhtemel sıkıntıları engellemek amacıyla çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarını revize ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Erdoğan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Birden fazla ülkeyi ilgilendiren vergi mesellerinde karşılıklı anlaşma yöntemini daha yoğun şekilde kullanacağız. Yatırımcı güveninin ve vergideki öngörülebilirliği arttırmak amacıyla peşin fiyatlandırma anlaşmalarını yaygınlaştırıyoruz.”
“Kamuya süresinde ödenmeyen borçların tek bir idare tarafında tahsil edilmesini sağlayarak vatandaşlarımızın sıklıkla karşılaştıkları problemlerden birine daha çözüm getiriyoruz.” “Vergi denetiminde standart öngörülebilir, haksız rekabeti önleyen modellere geçiyoruz. Bu sayede, vergi incelemelerinde sektörler ve konular itibariyle ortaya çıkabilen farklı uygulamaları ortadan kaldırıyoruz.” “Özellikle dijitalleşmenin getirdiği hızdan faydalanarak mükelleflerimizin uzun süreye yayılan denetimlerden kaynaklanan sıkıntılarına da çözüyoruz.” “Elektronik tebligat, elektronik inceleme, elektronik tutanak ve elektronik raporu içeren dijital vergi denetimi sistemini geliştirerek vergi inceleme sürelerini kısaltıyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.