DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072167-1,38%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Boşanma Avukatına İhtiyaç Duyulması

ABONE OL
Nisan 28, 2021 11:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllarca birbirine hayat arkadaşı olan kişilerin birbirinden ayrılması süreci oldukça sıkıntılı ve zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreçte profesyonel bir yardım alınması en sağlıklı olan seçenektir. Bu şekilde çiftler birbirlerini ile uyum içerisinde zorlu bir süreç olan boşanmanın üzerinden gelir. Mersin boşanma avukatı ilk başta müvekkilleri dinler ve boşanma sebebi olabilecek olguları tespite eder. Bu şekilde mahkeme çiftlerin boşanabilmesi için ilk adım atılmış olur.

Mevcut hukuk sistemimize göre boşanma davaları mutlaka bir nedene bağlı olarak açılabilir. Sebepsiz olarak açılan davalar hiçbir istisna olmaksızın reddedilir. Siz de bu zorlu olan süreci en hızlı ve en az zorlukla atlatmak isterseniz; her anlamda size yardımcı olmak için Ceyhun Güvel adresini ziyaret ediniz.

Boşanma Şartları Nelerdir?

Boşanma kapsamına giren durumlar medeni kanuna göre belirlenmiştir. Boşanma sebeplerinin en iyi iyi şekilde tespit edilebilmesi davanın seyri açısından oldukça önemlidir. Medeni kanuna göre boşanma sebepleri şu şekilde sıralanmıştır:

  • Zina, eşi aldatmak  (Medeni Kanun md.161)
  • Eşlerden birinin diğerinin hayatına kast etmesi, kötü muamelede veya onur kırıcı davranışta bulunması (M.K. md.162),
  • Eşlerden birinin küçük düşürücü bir suç işlemesi (M.K. md.163),
  • Eşlerden birinin haysiyetsiz bir hayat sürmesi (M.K. md.163),
  • Eşlerden birinin haksız yere ortak konutu terk etmesi (M.K. md.164),
  • Eşlerden birinin akıl hastası olması (M.K. md.165),
  • Evlilik birliğinin taraflardan biri için çekilemez derecede sarsılması (M.K. md.166)

İyi Bir Avukat Seçmenin Önemi

İyi bir boşanma avukatı seçmek mahkeme sürecini ciddi manada etkiler. Bu şekilde hem dava süreci en hızlı hem de en hızlı şekilde yürütülebilir ve nihayete kavuşabilir. Siz de boşanma avukatı Mersin gibi bir arayış içerisinde iseniz;  Ceyhun Güvel adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.