DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2073272-1,25%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Başkan Erdoğan: Biz artık AB’den gelecek parayı da istemiyoruz

Başkan Erdoğan: Biz artık AB’den gelecek parayı da istemiyoruz

ABONE OL
Mart 2, 2020 23:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Erdoğan yaşanan göçmen kriziyle ilgili olarak “4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin durumunu maalesef AB üyesi ülkeler ve tüm dünya anlamış değil. Adil yük ve sorumluluk paylaşımı beklentilerimiz ne yazık ki cevapsız kaldı. AB, 18 Mart Bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. Size 1 milyar avro göndereceğiz.’ diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz? Bizatihi bu parayı da istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti, onların vereceği parayı da bulur” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’u kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin durumunu maalesef AB üyesi ülkeler ve tüm dünya anlamış değil. Adil yük ve sorumluluk paylaşımı beklentilerimiz ne yazık ki cevapsız kaldı. AB, 18 Mart Bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir. Size 1 milyar avro göndereceğiz.’ diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz? Bizatihi bu parayı da istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti, onların vereceği parayı da bulur

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

 – Bugünkü görüşmelerimizin ana gündem maddelerimizi Suriye’de yaşanan gelişmeler oluşturdu. Rejim’in İdlib’e yönelik saldırganlığının durmaya yönelik adımları ele aldık.

 – AB üyesi ülkelerin önde gelenleri, bizim sınırlara yürüyen mültecilerle ilgili Türkiye’nin burada yanlış yaptığını söyleyecek kadar çifte standart uyguluyorlar. Hani adil yük ve sorumluluk paylaşımı.

 – Avrupa ülkeleri yapmış olduğumuz insani yardımın farkında değil. Avrupa bize destek vermezse kapıları açarız diye uyarmıştık. Biz Türkiye ile AB arasında varılan uzlaşı çerçevesinde yer alan taahhütleri yerine getirdik.

 – Uluslararası hukuka göre mültecilerin bir ülkede zorla tutulmaları mümkün değildir. Bu kişiler kendi özgür iradeleriyle ülkemizden ayrılıyor. Yunan askerleri 2 mülteciyi öldürdü, 1 kişiyi de yaraladı.

 – (AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in sınır ziyareti) Yunanistan sahil güvenlik yetkililerinin Ege’de yaptıklarını da izlemesini tavsiye ediyorum.

 –  Hele hele Yunan askerinin bugün 2 kişiyi öldürmesi, 1 kişinin de ağır yaralanması özellikle bu süreci olumsuz etkilemiştir. Bunların uluslararası göç hukukuna da saygıları yok”

 

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.