DOLAR 32,4602 -0.1%
EURO 34,8321 -0.55%
ALTIN 2.439,050,13
BITCOIN 2075343-1,24%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alkol Spermi Öldürür mü?

ABONE OL
Nisan 3, 2021 14:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

                                                              

Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç “Alkol spermi öldürür mü?” sorusunu yanıtlıyor;

Bir çift çocuk sahibi olamıyor ise okların hepsi önce kadına çevrilir ; kadına sorulur. Sigara içiyor musun? Alkol tüketiyor musun? Peki erkek, erkek hasta sigara içiyor mu? Alkol tüketiyor mu? Alkolün erkekte sperm üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Alkol, vücuttaki tüm sistemlerin çalışmalarına zarar verebiliyor. Üreme sistemi de bunlardan bir tanesi olarak değerlendirilebilir. Gebeyken alkol tüketmenin etkisi herkes tarafından aslında biliniyor, eğer gebe ise kadın asla alkol teklif ya da ikram edilmez. Ama gebelik elde etmeden de gebeliği olumsuz etkiliyor. Kadınlarda bu bağşam oldukça netken erkeklerde de net olamaz mı?

Evet, alkol kullanan erkeklerde de kadınlarda bebek sahibi olmak istediklerinde endişelenmelidirler. Hafif ya da orta düzeyde bir alkol tüketimi üreme sisteminde olumsuz etki yaratabilir hatta cinsellikte bile olumsuz etkileri olabilir. Libido kaybına yol açabilir. Sertleşme problemlerine neden olabilir. Bunların akabinde de sperm kalitesini düşürebilir. Bunun ile ilgili de oldukça fazla bilimsel yayın ve çalışma vardır. Alkol spermi öldürür. Gebelik düşünen ve bebek isteyen bir çift düşünmeye başladıkları an itibari ile alkolü ve sigarayı hayatından çıkarması gerekmektedir.

ABD’nin bir anketinde 18 yaş ve üzerinde alkol kullanımı %27’leri bulmuştur. Erkek ve kadın infertilitesinde ise sebep olarak %35 oranında alkol kullanımı öne sürülmüştür.

Peki alkol oranları nasıl tanımlanır?

Ankara  Tüp bebek tedavisine neden olan alkol oranları araştırmalara göre nedir?

Aşırı içme, bir seferde beş veya daha fazla içecek. Ağır içmek, haftada 15 veya daha fazla içecek tüketmek gibi sınıflandırılabileceği Amerikan Hastalık Korunma ve Kontrol Merkezlerine göre verilmiş olan bir istatistiktir.

Alkol kullanan erkeklerde;

Testosteron seviyeleri düşer, FSH LH ve sperm üretimini azaltan östrojen seviyelerini yükseltir. İktidarsızlığa veya infertiliteye neden olabilecek kadar testislerde küçülme meydana gelebilir, gonadotropin salınımı azalır, erken boşalma, spermde hareket kusuruna, şekil kusuruna, boyutuna neden olabilir.

Alkolü bırakan erkeklerde de spermin sağlıklı üretimi belli bir zaman sonrasında yeniden olabiliyor.

Kendiliğinden gebe kalamayan bir çift, 1 yıl düzenli birlikteliğe rağmen gebe kalamıyor ise öncelikle alkol ve sigarayı bırakarak bir Ankara tüp bebek uzmanı tarafından destek alınması istenmektedir. Önerilmektedir. Erkek veya kadın infertilitesinde de geçerli olmak üzere tüp bebek tedavisi ile ilgili bir yola çıkılmış ise her ne kadar tüp bebek tedavisi de yapılacak olsa hastanın kendisinin morali ve alkol sigara bağımlılığından kendisini uzak tutmak gerekir. Çünkü tüp bebek tedavisi var olan yumurta ve var olan spermden meydana gelen embriyonun anne rahmine transferidir. Yeniden sperm üretimi olamaz veya yeniden yumurta üretiminin meydana gelmesini tüp bebek tedavisinin kendisinden beklemeyiz. Tüp bebek tedavisine başlarken yaşam standartlarını düzelterek, hatta alkolü bırakarak başlamak sizin için en doğru adımlardan birisi olabilir.

Günümüzde artık  jinekolojik problemler için birçok çözüm yöntemi üretiliyor. Bunlardan biride jinekolojide robotik cerrahidir. Önceden kadınlar ağrılı, acılı, uzun yatış süresi gerektiren jinekolojik tedaviler görmekteydi. Şimdi ise robotik cerrahi sayesinde cm’lik minik kesiler kameralar ve minik aletler sayesinde acısız ve ağrısız şekilde tedavi görebilmektedir. Jinekolojide Robotik Cerrahi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.