DOLAR 32,3429 0.19%
EURO 35,1318 -0.16%
ALTIN 2.240,45-0,12
BITCOIN 2032344-7,93%
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti’li Özturan’dan MEİGDER’e ziyaret

AK Parti’li Özturan’dan MEİGDER’e ziyaret

ABONE OL
Temmuz 1, 2022 17:24
AK Parti’li Özturan’dan MEİGDER’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEİGDER’i ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediyesi AK Parti’li Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Zafer Şahin Özturan, kent adına olması gereken tüm önemli projelerin yüzde 98 oranında oy birliği ile meclisten geçtiğine dikkat çekerek, “Cumhur İttifakı olarak Mersin için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

1.5 yıl önce kurulan ve kentteki internet gazetecilerini tek çatı altında toplayan Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ne (MEİGDER) ziyaretler hız kesmiyor. MEİGDER, son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi AK Parti’li Meclis Üyesi, Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı ve Plan Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Zafer Şahin Özturan ile Nusaybin Kayar Uluslararası Nakliyat Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Kayar’ı ağırladı.

ŞEHİTOĞLU, YENİ BASIN YASASI’YA İLGİLİ ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ

İkilinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, öncelikle dernek hakkında bilgiler verdi. Ardından kamuoyunda ‘Sansür Yasası’ olarak bilinen ve görüşmeleri ertelenen Yeni Basın Yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Şehitoğlu, yasanın bu şekliyle basın ve ifade özgürlüğünün önünün tamamen kapatıldığını savundu. Bundan dolayı yasaya karşı çıktıklarını anımsatan Şehitoğlu, “Bu yasayla, gazetecilerin yazdığı bir takım haberlerden dolayı 3 yıl hapis cezası verilebiliyor. Bu sebeple ki yasanın kaldırılmasını istedik. Kanun maddesinde yer alan internet gazeteciler yasası bizim için iyiydi ancak işin içine ifade özgürlüğü girince tüm ülke ayağa kalktı. İnşallah yeni yasama döneminde basında ifade özgürlüklerinin önü açık bir kanun olur. Ve bizimde elimizi güçlendiren bir şekilde yasalaşır” ifadelerini kullandı.

ÖZTURAN: “YASAYLA İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Zafer Şahin Özturan ise basın yasası ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, “Bu çalışmalar sonucu yasa gerçekleşir ve işini doğru, dürüst ve güvenilir yapan meslek mensupları bu mecrada yer alır. Bu meslek yasasının sizler için çok önemli ve yıllar dile getirdiğiniz bir konu olduğunu biliyorum” dedi.

MERSİN İÇİN BİRLİK MESAJI VERDİ

Öte yandan Mersin’e büyük yatırımlar yapıldığını anlatan Özturan, devam eden projelerin sonuçlandığı zaman Mersin’e büyük katkı sağlayacağını vurguladı. “Tabi ki bunlar zamanla olacak” diyen Özturan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genelin yanında yerelin istişaresi de çok önemli. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 4 yıldır plan bütçe komisyonundayım ve denetim komisyonu başkanlığı da yaptım. Şu ana kadar Mersin adına olması gereken bütün önemli projelerin yüzde 98 oy birliği ile geçti. Şimdiye kadar komisyonda şehir adına gelip Cumhur İttifakı’nın ‘bu olmaz’ dediği bir konu yoktur. Olmuşsa da yasal süreçten geçememişlerdir. Cumhur İttifakı olarak Mersin için elimizden geleni yapıyoruz. Borçlanma geliyorsa proje bazlı gelsin. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi vergilerden ve iller bankasından çok ciddi bir geliri var. Yaklaşık 3 milyar lira bütçemiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi dışardan bakıldığında fakir bir belediye değil. Hep birlikte Mersin için, çözüm odaklı çalışıyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.