DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van Peyniri Nasıl Saklanır?

ABONE OL
Şubat 16, 2021 07:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van otlu peynirini muhafaza etmek için salamura yöntemi en tercih edilen yöntemlerin başında gelir. Geleneksel bir tuzlama yöntemi olduğu için peynirin ömrü daha uzun bir şekilde olur. Van peyniri toprak küplere veya plastik bidonlar içerisine hiç hava almayacak şekilde sıkıştırılarak yerleştirilir. Sonrasında ise bu bunlar toprak altına gömülür.

Toprak altına koyacağınız bu bidonların üzerine üzüm yaprağı yerleştirirseniz dış etkenlere karşı korumuş olursunuz. Bunun için süreç uzundur ve en az 3 ay beklemesi gerekir. Fakat 3 aydan daha fazla süre beklerse Van peyniri daha da lezzetli bir hale gelir. Peynirleri küplere veya bidon lastiklere doldururken en önemli dikkat edilmesi gereken konu boşluk kalmamasıdır. Küplerin etrafını çamurlarla kaplamak ise peynirin kendine has bir özelliğini içerir. Siz de bu peyniri Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Van Peyniri ile Neler Yapılır ve Nerelerde Kullanılır?

Van peyniri ile istediğiniz her şeyi yapmanız mümkündür. Çok lezzetli ve farklı bir aromaya sahip olduğu için kullanıldığı her şeyin içinde farklı bir tat oluşturur. Özellikle Van peyniri ile gözleme yapabilirsiniz, omlet yapabilirsiniz, poğaça yapımında kullanabilirsiniz, börek yapımında kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra makarnalarınıza ekleyebilirsiniz ve salatalarınıza katabilirsiniz. Aperatif olarak tüketmeniz de mümkündür. Çok faydalı olduğu için ve bu peynirden faydalanmak için mutlaka tüketmeniz gerekir. Otlu peynir almak isterseniz, Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Kaynak : https://www.vanotlupeyniri.com/peynir-cesitleri.html

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.