DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tottenham’ın Brezilyalı Forveti Richarlison, Psikolojik Yardım Almanın Önemini Vurguluyor
  • Kolay Haber
  • Spor
  • Tottenham’ın Brezilyalı Forveti Richarlison, Psikolojik Yardım Almanın Önemini Vurguluyor

Tottenham’ın Brezilyalı Forveti Richarlison, Psikolojik Yardım Almanın Önemini Vurguluyor

ABONE OL
Mart 29, 2024 13:06
Tottenham’ın Brezilyalı Forveti Richarlison, Psikolojik Yardım Almanın Önemini Vurguluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Futbolcular Arasında Artan Psikolojik Destek Talebi

Son dönemde futbolcular arasında psikolojik destek almaya yönelik bir eğilim belirginleşiyor. İspanyol gazetesi Marca, psikolojik destek aldığını açıklayan futbolcuların yaşadıklarını gündeme getirerek bu konuya dikkat çekti.

Benjamin Pavard ve Niklas Schmidt’ten Destek Talepleri

Inter’de oynayan Fransız futbolcu Benjamin Pavard, “İyi para kazanıyor olmanız mutlu olduğunuz anlamına gelmez” diyerek futbolcuların içinde bulunduğu psikolojik zorlukları dile getirdi. Niklas Schmidt ise, “Yapılması gereken şey bununla açıkça yüzleşmek. Ve böyle bir şeyin toplumda özel bir rol oynayan biz futbolcuların da başına gelebileceğini göstermek” dedi.

Richarlison ve Psikolojik Mücadelesi

Tottenham’ın Brezilyalı forveti Richarlison, Katar’daki Dünya Kupası’ndan sonra yaşadığı zorlu süreci açıklayarak bir psikoloğa başvurduğunu itiraf etti. Zihinsel olarak büyük bir zorluk yaşadığını belirten Richarlison, “Bir psikologla yaptığım bir seans hayatımı kurtardı. Bugün size ihtiyacınız varsa bir psikolog bulmanızı söyleyebilirim” dedi.

Raphinha ve Psikolojik Yardımın Önemi

Richarlison’un takım arkadaşı Raphinha da psikolojik destek almaktan çekinmeyen futbolculardan biri. “Bazı insanlar bunun sadece akıl sağlığı sorunları olan insanlar için olduğunu düşünüyor ve bence artık size neler olduğunu bilmek çok önemli” diyen Raphinha, psikolojik yardımın önemini vurguladı.

Diğer Futbolcuların Deneyimleri

Niklas Schmidt, Andres Iniesta ve Dele Alli gibi futbolcular da psikolojik destek almanın önemini vurgulayarak yaşadıkları sorunları paylaştılar. Futbolcular arasında bu konuda farkındalığın artması, mental sağlık konularının öneminin anlaşılmasına katkı sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.