DOLAR 32,3933 -0.1%
EURO 34,6433 -0.53%
ALTIN 2.392,22-1,74
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sakarya’dan Mart Ayında İhracat Yüzde 15 Düştü

Sakarya’dan Mart Ayında İhracat Yüzde 15 Düştü

ABONE OL
Nisan 17, 2024 19:06
Sakarya’dan Mart Ayında İhracat Yüzde 15 Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya’dan Yapılan Açıklamaya Göre İhracat Rakamları

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Ticaret Bakanlığı verilerine göre Sakarya’nın mart ayında geçen yıla göre %15, şubata göre %9,7’lik düşüşle 711 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı.

Otomotiv ve Kimyasal Ürünler İhracatta Öne Çıkıyor

Sakarya’nın ihracatında otomotiv endüstrisi, demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, çelik ve iklimlendirme sanayisinin başı çektiği belirtildi.

Sakarya’nın Ülke İhracatına Katkısı

Sakarya’nın mart ayında ülke ihracatına %3,1 oranında katkı sunduğu ve Fransa, İtalya, Polonya ve Birleşik Krallık gibi ülkelere ihracatta öne çıktığı vurgulandı.

Üretimle Kurulan Hakimiyet Önem Kazanıyor

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, düşüş eğilimine rağmen 711 milyon dolarlık ihracatla mart ayını kapattıklarını belirterek, üretimde katma değerli ve teknolojik ürünlere odaklanılması gerektiğini vurguladı. Altuğ, Türk menşeili ürünlerin dünya pazarında daha fazla yer alması için üretimin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.