DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154629-0,39%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Devlet Başkanı Putin Yeniden Göreve Başladı

Rusya Devlet Başkanı Putin Yeniden Göreve Başladı

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 17:29
Rusya Devlet Başkanı Putin Yeniden Göreve Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeniden Göreve Başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yemin töreninde elini Rusya Anayasası kitapçığı üzerine koyarak göreve başladı. Törene 2 bin 600 davetli katıldı ve Rus televizyon kanalları canlı yayınla töreni izleyicilere ulaştırdı.

Putin, Vatandaşlara Teşekkür Etti

Putin, yaptığı konuşmada kendisini tekrar seçen vatandaşlara teşekkür ederek, Rus halkının çıkarlarının ve güvenliğinin kendisi için öncelikli olduğunu vurguladı. Ülkenin doğru rotada olduğunu belirten Putin, karşılaşılan zorlukların üstesinden gururla geleceklerini ifade etti.

İyi İlişkiler ve Diyalog Vurgusu

Rusya’nın birçok ülkeyle iyi ilişkiler kurmaya hazır olduğunu belirten Putin, Batılı devletlerle diyalogdan vazgeçmeyeceklerini ve küresel iş birliği için ellerini uzattıklarını dile getirdi. Putin, ülkesinin sosyal ve siyasi sisteminin güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Putin 6 Yıl Daha Görevde Kalacak

Mart ayında yapılan seçimde yüzde 77,49 katılımla oyların yüzde 87,28’ini alan Putin, 6 yıl daha Rusya Devlet Başkanlığı görevini sürdürecek. Yemin töreninin ardından Putin, Kremlin’deki Blagoveşçenskiy Katedrali’nde geleneksel ayine katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.