DOLAR 32,1998 -0.02%
EURO 35,0052 -0.04%
ALTIN 2.513,770,53
BITCOIN 22398334,94%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Adayını Duma’ya Sundu
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Adayını Duma’ya Sundu

Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Adayını Duma’ya Sundu

ABONE OL
Mayıs 10, 2024 17:11
Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Adayını Duma’ya Sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Parlamentosu Devlet Duması’nda Tarihi An

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Duması’na Başbakan adayı olarak Mihail Mişustin’i önerdi. Bu, ülkede 2020’de yapılan anayasa değişikliği sonrası Duma’nın hükümet oluşum sürecine ilk defa dahil olacağı bir döneme denk geliyor.

Yasama ve Yürütme Erkleri Arasında Yeni Bir İşbirliği Başlıyor

Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, başbakan adayının parlamentoda sunum yapacağını ve milletvekillerinin oylamasının gerçekleşeceğini açıkladı. Volodin, yeni hükümetle ilgili siyasi parti temsilcilerinin görüşlerinin alınacağını ve onay sürecinin devam edeceğini belirtti.

Parlamento Onayı Gerekiyor

Putin’in başbakan adayı Mişustin’in isminin parlamento tarafından onaylanması gerekiyor. Eğer parlamento onaylarsa Mişustin, federal yürütme organlarının yapısına ilişkin önerilerini Putin’e sunacak ve ardından bakan adaylarının isimleri de onaylanacak.

Bu süreç en fazla 20 Mayıs’a kadar sürebilecek ve Putin, belirli bakanları doğrudan atama yetkisine sahip olacak. Bu süreç, Rusya’da yeni hükümetin oluşturulması için kritik bir aşama olarak kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.