DOLAR 32,3405 0.17%
EURO 35,2023 0.02%
ALTIN 2.245,200,09
BITCOIN 2117549-3,88%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kelebek Mobilya Tasarım Merkezi’ne 2022’de 7 milyon TL yatırım planlıyor
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Kelebek Mobilya Tasarım Merkezi’ne 2022’de 7 milyon TL yatırım planlıyor

Kelebek Mobilya Tasarım Merkezi’ne 2022’de 7 milyon TL yatırım planlıyor

ABONE OL
Aralık 20, 2021 11:39
Kelebek Mobilya Tasarım Merkezi’ne 2022’de 7 milyon TL yatırım planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin lider mobilya üreticisi Kelebek Mobilya, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yenilenen Tasarım Merkezi’ne 2022 yılında 7 milyon TL’lik yatırım planlandığını açıkladı. 

 

 

Türk mobilya sektöründe 86’ncı yılını kutlayan Kelebek Mobilya,  Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla düzenlenen 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, Ar-Ge ve Tasarım Belgesi’ni almaya hak kazandı. Düzce’de yer alan 186 bin metrekarelik üretim tesisinde konumlanan, mevcut üretim kapasitesini yenileme, geliştirme ve müşterilerinden gelen talepleri karşılama doğrultusunda teknolojik altyapı çalışmaları gerçekleştirmek üzere Kelebek Mobilya Ar-Ge ve Tasarım Merkezi için 2021 yılında 6 Milyon TL’lik yatırım yapıldı.

 

Dünya çapında daha rekabetçi ve başarılı olmak için çalışıyoruz

 

Ar-ge, inovasyon ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, “Yurt içinde 185’in üzerinde mağazası bulunan ve ürünlerini yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapan Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşu Kelebek Mobilya, Düzce Lokasyonu için Ocak 2020 yılında Tasarım Merkezi olmaya hak kazandık. Toplam 15 kişilik bir ekibe sahibiz. 2022 yılı içerisinde 7 Milyon TL yatırım yapmak ve 8 kişilik yeni ekibimiz ile daha da güncellenmek hedefindeyiz. Tasarım Merkezi Belgemizi alarak Devlet teşviklerinin yanı sıra üniversite-sanayi İşbirlikleri, özgün tasarım ve tasarımda rekabet konularında ülkemizi ve markamızı bir üst konuma taşımayı amaçlıyoruz. Tasarım Merkezi belgesi sektörün en tecrübeli firması olarak Kelebek mobilyanın tasarımlarını özgün, yenilikçi, çevreci ve benzersiz tasarımların devamlılığı ve sürdürebilirliği demektir. Dünya çapında çok çeşitli ülkelere ihracat olması sebebi ile tasarımların tescillenmesi ve desteklenmesi de bizim için önem arz etmektedir” dedi.

 

Çevre koruma politikaları devam edecek

 

Tasarım Merkezinde gerçekleştirilen projelerin aynı zamanda çevreye duyarlı ve sürdürülebilir olduğunu belirten Tolga Kaya, “2021 yılında Tasarım Merkezinde Tasarladığımız ürünlerimizin estetik görünümden öte sürdürülebilir” olduğunu vurguladı. Kelebek Mobilya’nın küresel ısınma, su kaynaklarının azalması, kimyasal atık sorunları ve ekoloji konularına yönelik olarak üretimlerini hassasiyetle sürdürdüğünü dile getirdi. “İlerleyen dönemde geri dönüştürülmüş kumaşlarımızın uzun ömürlü olmasının yanı sıra düşük karbon emisyonu sayesinde çevreye sağladığı katkıları daha çok ses getirecek.” dedi. Kelebek’ten ilk girişim Çevre dostu ve ekstra konfor sağlayan kumaşlar oldu. Çevre dostu kumaşlar ilk olarak yeni Angelic Koltuk Takımı ile görücüye çıktı. Çevre dostu koleksiyonlar ilerleyen dönemde Kelebek Mobilya’nın diğer koleksiyonunda da yerini alacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.