DOLAR 32,3429 0.19%
EURO 35,1318 -0.16%
ALTIN 2.240,45-0,12
BITCOIN 2032344-7,93%
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Ankara’da onlarca hasta ölümden dönmüş! Skandalı özel ekip ortaya çıkardı

Ankara’da onlarca hasta ölümden dönmüş! Skandalı özel ekip ortaya çıkardı

ABONE OL
Ocak 27, 2020 11:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkentte 2019 yılı Kasım ayı ile 2020’nin Ocak ayları arasında bir devlet hastanesinde jeneratöre ve hastaneye enerji veren bakır kablolardan kesitler halinde 660 metre çalındığı tespit edildi. Hastane yönetimi durumu polise bildirince olayı, Ankara Emniyeti Hırsızlık Büro Amirliği devraldı. Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, yapılan kapsamlı çalışma ve kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen S.E., U.E. ve S.E. isimli zanlıları yakaladı. Özel ekip ayrıca çalınan kabloları satan K.K. ve İ.K. isimli şüphelileri de gözaltına aldı.

ONLARCA HASTANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLABİLİRLERDİ

Zanlı S.E.’nin belirtilen hastanede elektrikçi olarak çalıştığı, elektrikten anladığı ve hastaneyi iyi bildiği tespit edildi. Hırsız S.E. jeneratörden gelen kabloları, arızanın hemen tespit edilmesinin mümkün olmayacağını bilerek kesitler halinde kestiği ortaya çıktı. Elektrik kesintisi yaşandığı bir anda hastane yoğun bakımı ile servis bölümleri böylece elektriksiz kalacaktı. Zanlı, üç ay boyunca kesitler halinde 660 metre kabloyu bu şekilde çalarak hastaneden çıkardı. Jeneratörden gelen kabloların uçlarının da görünmemesi için bantladı. O anlar ise hastanenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Hastaneden kabloların götürülmesi işinde ise U.E. isimli zanlı S.E.’ye yardım etti. Kablolar Ankara’da elektrik malzemesi işi yapan K.K. ve İ.K. isimli zanlılara değerinin altında satıldı. S.E.’nin daha önce de başka bir iş yerinden kablo çalmaktan işlem gördüğü ve suçunu itiraf ettiği tespit edildi. Çalınan kablolardan 275 metre kablo ise ele geçirilerek hastaneye teslim edildi. S.E ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.