DOLAR 32,3434 -0.44%
EURO 34,8020 -0.13%
ALTIN 2.406,24-0,67
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, TSMC’ye Milyarlarca Dolar Yatırım Yapacak

ABD, TSMC’ye Milyarlarca Dolar Yatırım Yapacak

ABONE OL
Nisan 8, 2024 19:07
ABD, TSMC’ye Milyarlarca Dolar Yatırım Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, Çip Üretimi İçin TSMC’ye 6,6 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

ABD yönetimi, Tayvan merkezli yarı iletken şirketi TSMC’ye ülkedeki çip üretimi için 6,6 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlayacak.

Biden: “Amerika’da Yatırım” Gündemiyle TSMC’ye Destek

ABD Başkanı Joe Biden, yarı iletkenlerin gücünü vurgulayarak, ülkenin çipleri icat ettiğini ancak üretimde gerilediğini belirtti. Biden, ABD’nin ekonomik ve ulusal güvenlik açıklarını kapatma kararlılığını dile getirerek, TSMC’nin Arizona’da yeni fabrika kuracağını ve yatırımını 65 milyar dolara çıkaracağını duyurdu.

ABD’nin Yarı İletken Üretimi Hedefleri

Biden, TSMC’nin dünyadaki en gelişmiş çipleri üreteceğini ve ABD’nin 2030’a kadar dünyadaki en ileri yarı iletkenlerin %20’sini üretme hedefine ilerleyeceğini belirtti. Ayrıca, TSMC’ye 6,6 milyar dolar doğrudan finansman sağlanacağı ve yerel iş gücünün eğitimine destek verileceği açıklandı.

TSMC Arizona’nın Üreteceği Ürünler

TSMC Arizona’nın üç fabrikasının, 5G/6G akıllı telefonlar, otonom araçlar ve yapay zeka veri merkezi sunucuları gibi ürünlere güç sağlayacak ileri teknoloji çipler üreteceği belirtildi. Şirketin, ABD’deki ilk fabrikasında 2025’in ilk yarısında yüksek hacimli üretime başlamayı planladığı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.