DOLAR 32,3524 -0.4%
EURO 34,7369 -0.24%
ALTIN 2.409,46-0,53
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fed, FOMC Toplantısının Tutanaklarını Yayımladı: İşte Detaylar
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Fed, FOMC Toplantısının Tutanaklarını Yayımladı: İşte Detaylar

Fed, FOMC Toplantısının Tutanaklarını Yayımladı: İşte Detaylar

ABONE OL
Nisan 11, 2024 00:23
Fed, FOMC Toplantısının Tutanaklarını Yayımladı: İşte Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed, Faiz Oranlarını Sabit Tutma Kararı Aldı

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 19-20 Mart toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutan Fed yetkilileri, ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikleri ele aldı.

Enflasyon ve Ekonomik Görünüm

Tutanaklarda, **enflasyon** konusunda belirsizlikler vurgulandı. Bazı yetkililer, yüksek enflasyonun kalıcılığına dair endişelerini dile getirdi. Jeopolitik gerilimler ve enerji fiyatlarındaki artışların enflasyonu daha da yukarı çekebileceği uyarısında bulunuldu.

İş Gücü Piyasası ve Faiz Politikası

İş gücü piyasasındaki sıkı koşulların devam ettiği belirtilen tutanaklarda, 1xbet giriş tüm Fed yetkililerinin mevcut ekonomik koşullar ışığında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı ifade edildi. Politika faizinin sıkılaşma döngüsünde zirvede olduğu vurgulandı.

Gelecek Toplantı

Fed’in gelecek toplantısının 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenleneceği belirtildi. Tutanaklarda, faiz oranlarının düşürülmesi için daha fazla güven kazanılana kadar beklenmesi gerektiği öngörüldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.