DOLAR 32,3833 -0.13%
EURO 34,7520 -0.17%
ALTIN 2.408,78-1,07
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ABD Perakende Satışlarında Beklentilerin Üzerinde Artış

ABD Perakende Satışlarında Beklentilerin Üzerinde Artış

ABONE OL
Nisan 15, 2024 19:08
ABD Perakende Satışlarında Beklentilerin Üzerinde Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de perakende satışlar mart ayında beklentileri aştı. Ekonomistlerin tahminlerinin üzerinde gerçekleşen artış, ekonomideki güçlü ivmenin sürdüğüne dair verilerin öne çıkmasına neden oldu.

Perakende Satışlarda Yüzde 0,7 Artış

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, ABD’de perakende satışlar mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı. Bu oran, Reuters anketindeki yüzde 0,3 ve Bloomberg anketindeki yüzde 0,4’lük beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Çekirdek Perakende Satışlarda Yükseliş

İnşaat malzemeleri, motorlu taşıtlar, akaryakıt istasyonları ve gıda hizmetleri hesaba katılmadan hesaplanan çekirdek perakende satışlar aylık bazda yüzde 1,1 arttı. Bu rakam, Reuters anketine katılan ekonomistlerin yüzde 0,4’lük tahminini aştı.

Otomobil, motosiklet ve yedek parçalar hariç tutulduğunda ancak gıda hizmetlerinin dahil edildiği çekirdek perakende satışlar ise yüzde 1,1 arttı. Bu kapsamdaki çekirdek perakende satışlarının yüzde 0,4 artması bekleniyordu.

Faiz İndirimi Beklentileri Değerlendirilebilir

ABD’deki güçlü ekonomik veriler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim takvimini ertelemesine neden olabileceği için piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.