DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2152109-0,04%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Ekonomisindeki Belirsizlikler Azalıyor, TL Varlıklara İlgi Artıyor
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Türkiye Ekonomisindeki Belirsizlikler Azalıyor, TL Varlıklara İlgi Artıyor

Türkiye Ekonomisindeki Belirsizlikler Azalıyor, TL Varlıklara İlgi Artıyor

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 19:21
Türkiye Ekonomisindeki Belirsizlikler Azalıyor, TL Varlıklara İlgi Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi Yönetiminin Aldığı Adımlarla Türkiye Ekonomisinde Olumlu Gelişmeler

Ekonomi yönetiminin aldığı kararlar sayesinde Türkiye ekonomisindeki belirsizlikler azalıyor. Bu adımlar, Türk Lirası varlıklara olan ilgiyi artırırken uluslararası alanda da olumlu yankı buluyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini mayıs sonundan bu yana yüzde 8,50’den yüzde 50’ye yükseltirken ekonomi yönetimi de enflasyonla mücadelede kararlılığını ortaya koyuyor.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarından Pozitif Değerlendirmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine duyulan güvenin artması ve öngörülebilirliğin sağlanmasının dış finansmanı olumlu etkilediğini belirtti. Bu olumlu gelişmeler sonucunda Türkiye’nin kredi risk primi 282 baz puanın altına inerek 281,75 puana geriledi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu artırma eğiliminde olduğu vurgulanırken S&P’nin “B” olan kredi notunu “B+”ya yükselttiği ve kredi notu görünümünü “pozitif” olarak koruduğu belirtildi.

Analistlerin Değerlendirmeleri ve Öngörüleri

Analistler, Türkiye’de devam eden olumlu gelişmeler sonucunda enflasyonun kalıcı olarak düşmesi, cari açığın azalması ve sürdürülebilir bir ekonomik patika oluşturulması durumunda kredi notu artışlarının devam edebileceğini dile getirdi. Moody’s’in yakın zamanda Türkiye’ye ilişkin not artışı yapabileceği öngörüsünde bulunurken Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin rekor kırarak yüzde 1’in üzerinde yükseliş gösterdiği de belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.