DOLAR 32,3839 -0.32%
EURO 34,7549 -0.21%
ALTIN 2.395,79-1,10
BITCOIN 19230904,02%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı Denetimlerini Sürdürdü

Ticaret Bakanlığı Denetimlerini Sürdürdü

ABONE OL
Nisan 19, 2024 19:05
Ticaret Bakanlığı Denetimlerini Sürdürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara ve Bursa’da İşletmeler Denetlendi

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi. Ankara ve Bursa’da lokanta, restoran ve kafe gibi işletmeler incelendi.

Ankara’da Denetimler

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan liderliğinde yapılan denetimlerde, lokanta ve restoranlarda fiyat tarifelerinin görünür olup olmadığı kontrol edildi. Tan, giriş kapısındaki fiyatların yanı sıra masalardaki fiyat listelerini de incelediklerini belirtti.

Bursa’da İncelemeler Devam Ediyor

Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, AVM’lerdeki işletmelerde fiyat etiketlerinin bulunmaması durumunda önlem alacaklarını açıkladı. Masada fiyat listesi olması gerektiğini vurgulayan Aslanlar, QR kodlu menülerin yeterli olmadığını belirtti.

Kocaeli ve Adana’da Haksız Fiyat Denetimi

Kocaeli’de Hassas Denetim

Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, kafe ve restoranlarda yapılan denetimlerde tüketicinin korunmasının amaçlandığını açıkladı. Masada ve girişte aynı fiyat listesinin olması gerektiğini belirten Uzunkaya, aykırılık tespit edilen firmalara ceza kesildiğini belirtti.

Adana’da Fiyat Etiketleri Kontrol Edildi

Adana’da da Ticaret İl Müdür Vekili Hüseyin Gödelek liderliğinde yapılan denetimlerde, işletme girişlerine fiyat listesi konulması uygulaması hatırlatıldı. Gödelek, tüketicinin mağdur edilmemesi ve keyfi fiyat artışlarının önlenmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Trabzon ve Diyarbakır’da Hizmet Kalitesi Denetimi

Trabzon’da Fiyat Listesi ve Servis Ücreti Kontrolü

Trabzon Ticaret İl Müdürü Kasım Tiryaki, kafe ve restoranlarda fiyat listesi yanı sıra servis ücreti incelemesi yaptıklarını belirtti. Tiryaki, tüketicinin bilgilendirilmesi ve mağduriyetlerin engellenmesinin ön planda tutulduğunu vurguladı.

Diyarbakır’da Fiyat Etiketi Yönetmeliği Denetimi

Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimlerinin devam ettiğini açıkladı. Tiryaki, tüketicilerin işletmelere girmeden önce fiyatları görebilmesi için yapılan denetimlerde amaçlarının tüketicinin haklarını korumak olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.