Rusya Devlet Başkanı Putin, iki günlük resmi ziyaret için Pekin’e ulaştı. Şi Cinping ile ekonomik işbirliği ve stratejik ilişkileri görüşecek.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük resmi ziyaret için Çin’in başkenti Pekin’e ulaştı. Putin, yarın sabah Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile kritik baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, ziyaretin ana gündemi ekonomik işbirliği ve stratejik ilişkilerin geliştirilmesi olacak.
Pekin Uluslararası Havalimanı’nda Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi tarafından karşılanan Rus lider için yarın Tienanmın Meydanı’nda devlet töreni düzenlenecek. Görüşmelerin ardından Putin, aynı gün Rusya’ya dönecek.
Bu ziyaret, Putin’in iktidarı dönemindeki 25. Çin ziyareti olma özelliği taşıyor. Liderler, iki ülke arasındaki ticari hacmi artırma ve enerji gibi stratejik sektörlerdeki işbirliklerini derinleştirme konularını ele alacak.
Putin’in Çin ziyareti, ABD Başkanı Donald Trump’ın 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği Pekin temaslarından kısa bir süre sonra gerçekleşmesiyle dikkat çekiyor. Gözlemciler, bu ziyaretin bölgesel ve küresel dengeler açısından önemli mesajlar taşıdığını belirtiyor.