İslamabad’da Pakistan Tıp Bilimleri Enstitüsü yenidoğan ünitesinde çıkan yangında 15 bebek hayatını kaybetti. Başbakan Şerif soruşturma başlattı.
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bulunan Pakistan Tıp Bilimleri Enstitüsü’nün yenidoğan ünitesinde çıkan yangında 16 bebekten 15’i yaşamını yitirdi. Klima kompresörünün patlaması sonucu yerel saatle 06.45’te başlayan yangında, bir bebek kurtarılabildi.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, olayla ilgili derhal soruşturma başlatılması talimatı verdi. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, sorumluların tespit edilerek en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi.
Yangının ardından hastane çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı ve olay yerine çok sayıda ambulans ile Terörle Mücadele Timi sevk edildi. Hayatını kaybeden bebeklerin aileleri hastane önüne akın etti.