DOLAR 32,2685 0.08%
EURO 34,7387 -0.14%
ALTIN 2.398,73-0,42
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oyunlar Oynamak

ABONE OL
Aralık 10, 2020 11:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Oyunlar oyna, internet çağına geçtiğimiz günümüzde bilgisayar, tablet ve mobil cihaz kullanmayan neredeyse hiç kimse kalmamıştır. Vaktin geçirilebilmesi ya da boş vakitlerin değerlendirilmesi için her yaştan ve her kesimin bilgisayar ya da diğer ekranlara kitlenmesi ile beraber oyun üreticileri ya da içerik üreticiler de içeriklerini mobil cihazlar ya da bilgisayarlar için üretmeye başladı. Bu yüzden biz de size güvenli ve en çok oyunlar oyna kategorisinde olan kaliteli içerikleri sunmak için bu uygulamayı geliştirdik. Boş vakitlerinizi geçirmek istediğiniz anda oyun oynamak isterseniz bir telefon kadar uzağınızdayız. Site üzerinden istediğiniz oyunu seçerek oynamaya başlayabilir puan biriktirebilir oyun içerisinde alışveriş yapabilirsiniz.

Okey Oynamak

Okey oyna, çok eski zamanlardan beri oynanan bir oyundur. Hint krallığından İran Pers hükümdarlığına kadar ünü ulaşmıştır. Önceki yüzyıllarda bu oyunun Rummy ya da Domino oyunlarından türediği düşünülmüştür. Günümüzde de hem Türkiye’de kahvehanelerde hem de internette çok fazla oynanmaktadır. Oyun 106 taştan oluşan özel bir seti olan bir oyundur. Taşların renkleri birbirinden farklıdır. Bu renkler sarı, kırmızı, beyaz ve siyahtır. Her renkten sayı vardır. Bir sayıdan iki farklı renkte olabilir. Bunlara ek olarak üzerinde numara olmayan iki tane daha taş vardır. Bu taşların oyun içindeki önemi ise bunların joker olmalarıdır. Joker tüm okey çeşitlerinde bulunmaktadır bunlar okey oyna ya da 101 okey gibi türlerdir.

Pişti Oynamak

Pişti oyna, her oyuncuya 4 adet kağıtın dağıtılması ile başlar. Bunlara ek olarak ortaya da dört adet kart konulmalıdır. Bunlardan üçünün kapalı olması gerekirken sonuncunun açık olması gerekmektedir. Sonra oyuncuların ellerinde bulunan kartlardan kart seçerek ellerinde bulunan kartı ortaya koyarlar. Pişti Oyna bulunan kartlardan aynısı bu oyunculardan birinin elinde bulunursa ve atarsa o zaman oyuncu desteyi alabilir. Bununla beraber yine desteyi alabileceği bazı özel durumlar vardır bunlardan bir diğeri üzerinde J harfi bulunan kartın atılması ile de kişi jokeri attığı için desteyi alır. Tur baştan başlandığında pişti yapabilmek için de belli başlı kurallar vardır.

Yüzlerce gerçek oyun ve çocuk oyunları için hemen OyunlarOyna.ORG sitesini hemen ziyaret edin.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.