DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22230942,96%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dündar Apartmanı Davasında Karar Açıklandı: Müteahhitler Hapis Cezasına Çarptırıldı
  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Dündar Apartmanı Davasında Karar Açıklandı: Müteahhitler Hapis Cezasına Çarptırıldı

Dündar Apartmanı Davasında Karar Açıklandı: Müteahhitler Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABONE OL
Mayıs 30, 2024 20:15
Dündar Apartmanı Davasında Karar Açıklandı: Müteahhitler Hapis Cezasına Çarptırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da Depremde Yıkılan Apartman Davasında Gerekçeli Karar Verildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan Dündar Apartmanı ile ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, tutuklu müteahhitler İlhami Dündar ve Sercan Erbey’i 13 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Arsa sahibi Seydo Bozkaya ise beraat etti.

Yapılan Değerlendirmeler ve Kararın Gerekçesi

Mahkeme, yapılan değerlendirmeler sonucunda çöken binanın temellerinin, zemin üstü dükkan ve 4 katının sanık Sercan Erbey tarafından yapıldığını belirtti. Ancak, binanın 10 kat olacak şekilde inşa edildiği ancak hangi müteahhit tarafından yapıldığının ispat edilemediğine dikkat çekildi.

Gerekçeli kararda binanın ruhsatsız, projesiz ve kaçak olarak inşa edildiği vurgulanarak, her iki sanığın da yıkılan binanın yapım aşamasında bu durumu bildikleri ve kusurlu oldukları ifade edildi.

Fazla Yük Bindirilmesi ve Kusurlu Durum

Gerekçeli kararda, binanın yapım aşamasında kullanılan malzemelerin yetersizliği, binaya fazladan yük bindirilmesi, asansör, elektrik ve kalorifer sistemlerinin eklenmesi gibi unsurların binanın yıkılmasına neden olduğu belirtildi. İşçi hatalarının da oluşmasında sanıkların kusurlu olduğu vurgulandı.

Dikkatsizlik ve Özensizlikle Hareket Etmeleri

Mahkeme kararında, müteahhitlerin normal şartlara uygun olmayan bir binayı 10 katlı inşa etmelerinin bilinçli taksirle hareket etmek olduğu ve sonuçları ön görmelerine rağmen gerekli dikkat ve özeni göstermedikleri için cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.

Öte yandan arsa sahibi Seydo Bozkaya hakkında açılan davanın ise, müteahhitlerle kat karşılığı anlaşması sebebiyle beraatla sonuçlandığı kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.