Başakşehir’deki okul saldırısında hayatını kaybeden Eslem Sare Bulut ve yaralanan 7 öğrencinin ardından F.M. ile ailesi tutuklandı. Saldırganın motivasyonu ve okul bağlantısı araştırılıyor.
Başakşehir’de bir okulda meydana gelen bıçaklı saldırıda Eslem Sare Bulut hayatını kaybetti, yedi öğrenci ise yaralandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Saldırıyı gerçekleştiren F.M.’nin Fen Lisesini kazanmasına rağmen okulun uzaklığı nedeniyle Anadolu Lisesine geçtiği belirtildi. İlk incelemelerde F.M.’nin ders ortalamasının yüksek olduğu öğrenildi. Kendisini sürekli ‘çirkin’ bulduğunu ifade eden F.M.’nin, ‘Türkiye’nin ve dünyanın kendisinden haberdar olacağı bir şeyler yapmak istediği’ iddiası soruşturmada yer aldı.
Yapılan ilk incelemelerde, F.M.’nin saldırdığı öğrencilerle veya okulda bulunan diğer kişilerle herhangi bir önceden bağlantısının bulunmadığı öne sürüldü. Bu durum, saldırının rastgele gerçekleşmiş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.
Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan F.M. ile annesi M.M. ve babası Ş.M. mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, üç şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.