DOLAR 32,2765 -0.04%
EURO 35,1231 0.04%
ALTIN 2.496,741,25
BITCOIN 21557362,40%
İstanbul
20°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BAE, Mısır ile 35 Milyar Dolarlık Doğrudan Yatırım Anlaşması İmzaladı
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • BAE, Mısır ile 35 Milyar Dolarlık Doğrudan Yatırım Anlaşması İmzaladı

BAE, Mısır ile 35 Milyar Dolarlık Doğrudan Yatırım Anlaşması İmzaladı

ABONE OL
Şubat 24, 2024 16:07
BAE, Mısır ile 35 Milyar Dolarlık Doğrudan Yatırım Anlaşması İmzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAE’nin Mısır Anlaşması Türkiye Anlaşmasından Farklı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin, ekonomik krizdeki Mısır ile imzaladığı doğrudan yatırım anlaşması, Temmuz 2023’te Türkiye ile imzalanan anlaşmadan farklı oldu.

Mısır Anlaşmasında Somut Takvim

Mısır’ın başkenti Kahire’de imzalanan anlaşmada, BAE’nin Mısır’a 35 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacağı ve sermaye girişinin en geç iki ay içinde olacağı belirtildi. Anlaşma, ülke tarihindeki en büyük doğrudan yatırım anlaşması olarak kaydedildi.

Mısır’ın Hedefi: 8 Milyon Ek Turist Çekmek

Proje kapsamında Mısır’ın kuzeybatısındaki Ras el-Hikme bölgesine yapılacak yatırımlar arasında turizm, şehirleşme ve emlak alanları yer alacak. Bölgenin geliştirilmesi için havalimanı, oteller, hastaneler, üniversiteler, marina, okullar, finans ve iş merkezleri planlanıyor. Mısır, bu proje ile yılda 8 milyon ek turist çekmeyi hedefliyor.

Türkiye’de Belirsizlik Devam Ediyor

Mısır’ın ardından Türkiye’deki yatırımlarla ilgili belirsizlik sürüyor. Temmuz 2023’te imzalanan anlaşma çerçevesinde BAE’nin Türkiye’ye yapacağı yatırımların henüz netlik kazanmaması, Türkiye’nin döviz arayışını sürdürmesine neden oluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.