Meksika’nın Oaxaca eyaletinde gazeteci Francisco Alejandro Leyva, San Pablo Etla’daki bir restoranda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Vali soruşturma başlattı.
Meksika’nın Oaxaca eyaletinde, gazeteci Francisco Alejandro Leyva, San Pablo Etla kasabasındaki bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Saldırıda bir kadın da yaralandı.
Olay, gazeteci Leyva’nın kahvaltı yaptığı sırada meydana geldi. Yerel polis yetkilileri, saldırının ardından Leyva’nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini doğruladı.
Oaxaca Valisi Salomon Jara, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada cinayeti kınadı. Vali Jara, eyalet savcılığına soruşturmanın, ifade özgürlüğüne karşı işlenen suçlardan sorumlu federal makamlarla koordineli bir şekilde yürütülmesi talimatını verdiğini duyurdu.
Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün verilerine göre, Francisco Alejandro Leyva bu yıl Meksika’da öldürülen yedinci gazeteci oldu. Bu durum, ülkedeki gazeteci güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.
Gazeteci Leyva’nın Facebook’taki haber sayfasında paylaştığı son gönderide, Guelaguetza Festivali’nin organizasyonuna ilişkin yerel yetkilileri eleştirdiği görüldü. Bu paylaşımın saldırıyla bir bağlantısı olup olmadığı soruşturuluyor.