DOLAR 32,5881 0.29%
EURO 34,7575 0%
ALTIN 2.492,490,34
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Türkiye’nin kararı sonrası Miçotakis’ten Mülteci açıklaması

Türkiye’nin kararı sonrası Miçotakis’ten Mülteci açıklaması

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Miçotakis, Twitter mesajında, İdlip’te yaşanan olaylardan sonra Yunanistan’ın olası yeni bir mülteci akınına karşı Türkiye ile olan sınırlarındaki güvenliği artırdığını belirterek, şunları kaydetti:

‘AÇIK OLMAK İSTİYORUM’

“Suriye’de yaşanan trajik olaylardan Yunanistan’ın hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır ve başkalarının kararlarının sonuçlarına maruz kalmayacaktır. Türk-Yunan kara ve deniz sınırlarında büyük gruplar halinde önemli sayıda göçmen ve mülteci toplandı ve ülkeye yasa dışı olarak girmeye çalıştılar. Açık olmak istiyorum, Yunanistan’a hiçbir yasa dışı girişe müsamaha gösterilmeyecek. Sınırlarımızın güvenliğini artırıyoruz.”

Öte yandan Yunan basınındaki haberlerde, Yunanistan’ın Evros bölgesindeki Kastanies (Pazarkule)  sınır kapısında geçişlerin, Avrupa’ya geçmek üzere Edirne’ye gelen yaklaşık 300 düzensiz göçmenin tampon bölgeye girmesi nedeniyle geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

MİÇOTAKİS MERKEL’DEN YARDIM TALEBİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Alman mevkidaşı Angela Merkel, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yunanistan hükümetinin açıklamasına göre görüşmede Suriyeli sığınmacıların Türkiye’den Yunan sınırlarına ilerlemesi hakkında konuşuldu.

Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.