DOLAR 32,5033 0.28%
EURO 34,6526 0.4%
ALTIN 2.480,72-0,09
BITCOIN %
İstanbul
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Siyaset
  • Selim Temurci neden istifa etti? (AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci istifa etti) Selim Temurci Kimdir?

Selim Temurci neden istifa etti? (AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci istifa etti) Selim Temurci Kimdir?

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İstanbul 5. olağan il kongresinde 8 yıldır İstanbul il başkanlığı görevini yürüten Aziz Babuşçu görevi 2015 yılında Selim Temurci`ye devretmişti. Babuşçu, 2007`de görevinden istifa edip Milletvekili adayı olan ve 3 dönem İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüden Dr. Mehmet Müezzinoğlu`nun yardımcısı olan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak bu göreve atanmıştı. Aziz Babuşçu’nun milletvekili aday adaylığı için çekildiği AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen isim ise 2015 yılında Selim Temurci olmuştu. Peki Selim Temurci neden istifa etti? Selim Temurci Kimdir, Kaç Yaşındadır, Nerelidir? İşte detaylar…

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci göreve gelmesinin üçüncü yılında görevinden istifa etti. Temurci görevden ayrılmasıyla ilgili yaptığı basın toplantısında “Onurla şerefle geldiğimiz görevimden hamdolsun, yine büyük bir onurla, itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda bugün basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya çok sayıda partili katılırken, Selim Temurci, görevde olduğu süreyi üç bölüme ayırdığını söyledi. Temurci, görevde olduğum dönemin hayatında çok ayrıcalıklı yere sahip olduğunu söyleyerek, ” Ülke tarihinin yazıldığı bir döneme şahitlik ettik.Görevde olduğum dönemi üç döneme ayırabilirim. Birinci dönem yedi haziran ve bir Kasım seçimleri. İkinci dönem 15 temmuz sonrası 16 nisan referandumu Üçüncü dönem ise Cumhurbaşkanımızın ikinci kez partimizin genel başkan olması”dedi.

Bu dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı teşkilatlarının olağanüstü bir performans sergilediğini söyleyen Selim Temurci, “İki seçim arası yaşanan terör olayları, il başkanlığına yönelik terör saldırı girişiminde İstanbulluların bize verdiği destekle nasıl dik durduğumuzu herkes biliyor. Bizi kucaklayan İstanbul’un her noktasında kapısını, gönüllerini bize açan İstanbullu kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ” 15 Temmuz alçak FETÖ terör ihanetini beklemiyorduk. Bu bina direnişin ilk kıvılcımın ilk talimatlarının verildiği merkezlerden biri oldu. Rabbim şahittir İstanbul şahittir biz o gece milletine devletine davasına, liderine sahip çıkmak için sağına soluna bakmadan ben burdayım diyen ilk teşiklat AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’dır” dedi. Başarı ya da da başarısızlık işe kattığınız samimiyete ve gayretinizle ilgilidir” diyen Selim Temurci, ” Rabbim o samimiyeti yakınen bilendir. O bize bizden yakındır. Önemli olan O’na mahcup olmamaktır. Bizim davamız rakamları sığmayacak kadar büyük bir davadır. Davamız bizim hayatamızdır. Yüce mevlamız her olayda bizi farklı imtihan etmiştir. Yeni bir imtihanla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan olmasıyla yeni bir döneme girildiğini söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Yeni dönem partimize hayırlara vesile olsun. Büyükşehir Belediye başkanımız Kadir Topbaş, görevinden beyefendiliğine yakışan bir şekilde ayrıldı. Makamların değil bu davanın adamı olmak en önemli misyon olmuştur. Onurla şerefle geldiğimiz görevimden hamdolsun, yine büyük bir onurla, itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim. Kırdığımız kardeşlerim olduysa haklarını helal etsinler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını arz eden Temurci, ” Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye’nin değil mazlumların lideridir. Rabbim ona sağlık sıhhat versin. Başımızdan eksik etmesin.” şeklinde konuştu. 

Parti büyüklerine de ayrı parantez açan Selim Temurci, ” İstanbul’da onlarca miting beraber yaptığımız Ahmet Davutoğlu hocamıza, partimizin genel başkanı seçilen ve Başbakanımız Binali Yıldırım beye şükranlarımız arz ediyorum. Benim için ağabey olan Kadir Topbaş beye şükranlarımı arz ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olana Mevlüt Uysal Bey’e başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Makamlar ve mevkilerin geçici olduğunu söyleyen Temurci, “Makamlar ve mevkiler geçici davanın adamı olmak bizim için bakidir. Ak partimizin bizim davamızın adı olduğu sürece bizler bu davanın bir neferiyiz. Biz makamların neferi değil davanın neferiyiz. Doğarken ölürken beyaz gömlek giyeriz. Partiye üye olduğum günden bugüne görevim boyunca üzerimde beyaz gömleğim oldu. Ben bu beyaz gömleğe leke bir leke değdirmedim. Buna şahitsiniz” dedi.Bu sırada Selim Temurci’nin duygusal anlar yaşadığı görüldü. İstifa açıklamasının ardından Selim Temurci’ye plaket takdim edildi.

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

1970 yılında Rize Çayeli’nde doğan Selim Temurci, İmam Hatip Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamlayan Temurci, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

İLGİLİ HABER

Temurci: Darbenin finali 16 Nisan

Köprü Grubu Derneği Başkanlığının yanısıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan Temurci’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

Siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan Temurci; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 -2015 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. 8 Şubat 2015 tarihinde yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığına seçilen Dr.Selim Temurci evli ve 3 çocuk babasıdır. 

İLGİLİ HABER

İdris Güllüce Kimdir? Kaç Yaşındadır, Nerelidir?

İLGİLİ HABER

Celal Erdoğan Kimdir? Nerelidir, Kaç Yaşındadır? (AK Partili Celal Erdoğan Kimdir?)

İLGİLİ HABER

Ahmet Cin Kimdir? Kaç Yaşındadır, Nerelidir? (AK Partili Ahmet Cin Kimdir?)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.