DOLAR 32,3373 0.17%
EURO 35,1256 -0.21%
ALTIN 2.239,92-0,15
BITCOIN 2084046-5,02%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Siyaset
  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan kaymakam ve kaymakam adaylarına müjde

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan kaymakam ve kaymakam adaylarına müjde

ABONE OL
Eylül 13, 2019 20:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 105. Dönem Kaymakamlık Kursu’nda eğitimlerinin son halkasına giren kaymakam adayları ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, “İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bugün belki de en yakın iş birliği içinde çalışması gereken kurumumuz. Köklü iki kurumdan bahsediyorum, bizim bağlarımız yani İçişleri ve Dışişleri’nin bağları tarihe dayanır. Devleti Ebed Müddet esasına dayanan kamu teşkilatımızın adeta temel sütunlarındandır” diye konuştu.

“Memnuniyetle karşılarız, tüm desteğimizi veririz”

Kaymakam adaylarına “Sizler Türkiye’nin her yerinde görevler yapacaksınız” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Bugün iç politika ile dış politikanın arasında bir ayrımın olmadığını sahada da görmüş olacaksınız. Bundan sonraki süreçte bağlarımızı daha da güçlendirmemiz lazımdır. İçişleri Bakanlığımız, kaymakamlarımızı ya da aday arkadaşlarımızı bizim yurt dışındaki misyonlarımızda en azından bir haftalık görevlendirmek isterse biz bunu memnuniyetle karşılarız ve elimizden gelen tüm desteğimizi veririz” dedi.

“Değişen dünya ile beraber talepler değişkenlik gösteriyor”

Değişen dünya ile beraber insanların da taleplerinin değişkenlik gösterdiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Siyasete girdiğim ilk günlerde bizim Antalya’ya gittiğimde Toroslar’a doğru vatandaşlarımızın ihtiyacı suydu ve kötü olan yolların kaba bir şekilde asfalta dönüştürülmesiydi. Şimdi sıcak asfalt olmazsa kabul etmiyor, vatandaşın köyündeki internet iyi çekmezse sitem ediyor. Taleplerinin gerçekten değiştiğini görüyoruz, bunu da doğal olarak karşılıyoruz. Bugün değişen dünyada çok ciddi sınamalar bekliyor. Neler yapmamız lazım? Bu süreçte de en yakın iş birliği içinde çalışması gereken bakanlıklar İçişleri ve Dışişleri Bakanlığıdır” diye konuştu.

“Sanayi ağırlıklı ekonomiden teknoloji ağırlıklı ekonomiye”

Bakan Çavuşoğlu, “Ekonominin unsurlarına baktığınızda da sanayi ağırlıklı ekonomiden teknoloji ağırlıklı ekonomiye doğru kayma var. İş alanlarımızı nasıl değerlendirebiliriz, insanın ve malın önündeki engelleri nasıl kaldırabiliriz gibi bunların hepsine hazırlıklı olmamız gerekiyor. Değişen dünyada da çok taraflılık mı tek taraflılık mı hakim olacak? Bugünkü uluslararası sistem dünyanın beklentilerini karşılayabiliyor mu, dünya haklarının umudu olabiliyor mu, var olan sorunları çözebiliyor mu, var olan çatışmaları durdurabiliyor mu, arabulucuk görevini iyi bir şekilde yapabiliyor mu? Tek başımıza değil uluslararası sistem içinde de hangi rolleri oynanmamız gerektiği bakımından bu önemlidir” şeklinde konuştu.

“Aşırı akımlar Avrupa’yı kökten sarsmaya başladı”

Avrupa ekseninde de hatırlatmalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden bahsediyoruz. Ama bugün Avrupa’daki gelişmeler ırkçı gelişmelerdir. Kendisinden olmayanlara karşı nefret ve İslam düşmanlığı, göçmen düşmanlığı gibi aşırı akımlar Avrupa’yı birleştiren değerleri kökten sarsmaya başladı. AB kurumları insan hakları ile ilgili ve insani yardımla ilgili, göç politikaları ile ilgili kurumların adını değiştirmeye başladı” dedi.

İrfan Çalışkan – Mustafa Apaydın

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.