Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne %0,34 yükselişle 14.522,55 puandan başladı. Jeopolitik gelişmeler ve ABD verileri piyasaların odağında.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne %0,34’lük bir artışla 14.522,55 puandan başladı. Dün %0,19 değer kaybederek 14.473,42 puandan kapanış yapan endeks, bugünkü açılışta 49,13 puanlık bir yükseliş kaydetti.
Açılış itibarıyla bankacılık endeksi %0,76 prim yaparken, holding endeksi %0,66 geriledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazancı %1,06 ile bilişim sektörü gösterdi.
Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeler, varlık fiyatlarının seyrini etkilemeye devam ediyor. ABD’nin, İran ile yaşanan gerilimler sonrası tahliye edilen bazı büyükelçiliklerine diplomatlarını geri gönderme hazırlığı yaptığına dair haberler ve arabulucu ülkelerin müzakerelerin yeniden başlayabileceği yönündeki açıklamaları, olası bir anlaşmaya yönelik iyimserliği artırdı.
Analistler, bugünkü yurt içi veri gündeminin sakin olduğunu belirtirken, yurt dışında ABD’den gelecek çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) ve büyüme verilerinin takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 14.600 ve 14.700 puan seviyelerinin direnç, 14.400 ve 14.300 puan seviyelerinin ise destek olarak izleneceği öngörülüyor.