DOLAR 32,5536 0.01%
EURO 34,9405 0.28%
ALTIN 2.421,40-0,03
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zayıflamaya yardımcı olabilecek sağlıklı atıştırmalıklar

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atıştırmalıklardan vazgeçmeden kilo vermenin mümkün olup olmadığını merak edebilirsiniz. Bol miktarda protein içeren, sağlıklı yiyecek seçeneklerini tercih ederseniz, atıştırmalıklar kilo vermenin ayrılmaz bir parçası olabilir. Hatta bazıları gün boyu sizi tok tutabilir ve sağlıksız yiyecekler için isteklerinizi sınırlamanıza yardımcı olabilir.

İşte diyetinize ekleyebileceğiniz 10 sağlıklı ve zayıflama dostu atıştırmalık.

Fındık

Fındık ideal bir besleyici atıştırmalıktır. Fındık, kalp hastalıkları riskini düşürür. Ayrıca bazı kanserlerin, depresyonun ve diğer hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Nispeten yüksek yağ içerse de oldukça sağlıklıdır. Bazı araştırmalar ölçülü olarak fındık yemenin kilo vermenize yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Fındık, sağlıklı yağ, protein ve lifin mükemmel dengesini sağlar. Ortalama olarak 30 gram fındık, 180 kalori içerir. Soğutma ya da ısıtma gerektirmediklerinden, hareket halindeyken ve kolayca tüketilebilirler.

Meyveli yoğurt

Yoğurt ve lezzetli meyveler; besleyici ve yoğun bir atıştırmalıktır. Büyük bir kalsiyum ve potasyum kaynağı olmasının yanı sıra, yoğurdun protein oranı da yüksektir. Meyveler ise en iyi antioksidan kaynaklarından biridir. Bu güçlü bileşiklerin bir hepsini elde edebilmek için farklı renkli meyvelerden bir karışım yapın.

100 gram sade, tam yağlı yoğurt ve 50 gram karışık meyveyi karıştırın. Bu karışım yaklaşık 10 gram protein içerir ve 150 kalorinin altındadır.

Fıstık ezmeli elma dilimleri

Elmalar ve fıstık ezmesi beraber harikalar. Elma, bağırsak sağlığını iyileştiren ve kalp hastalığı riskini azaltan lif ve polifenol antioksidanları bakımından yüksektir. Fıstık ezmesi, kalp sağlığı için ek faydalar sağlayabilir. HDL (iyi) kolesterolü arttırdığı ve LDL (kötü) kolesterolü ve trigliseritleri azalttığı bilinmektedir.

Fıstık ezmesi kalori bakımından yüksektir ancak ölçülü tüketim ile kilo alımı söz konusu olmaz.

1 yemek kaşığı (15 gram) doğal fıstık ezmesi ve orta boy bir elma, 200 kalorinin altında harika bir atıştırmalık seçeneğidir.

Krem peynirli kereviz çubukları

Krem peynirli kereviz çubukları, düşük karbonhidratlı harika bir aperatiftir. Kereviz, iltihabı azaltan ve kanseri önlemeye yardımcı olabilecek bir antioksidan olan luteolin içerir.

60 gram krem ​​peynir ve beş küçük kereviz çubuğu, 200 kalorinin altında, güzel bir atıştırmalıktır.

Bitter çikolata ve badem

Bitter çikolata ve badem; zengin, doyurucu ve taşınabilir bir atıştırmalıktır. Bitter çikolata, en az %70 kakao içermesi koşuluyla, tansiyonu düşürebilecek ve kalp hastalığı riskini azaltabilecek flavanollere sahiptir. Bademler, kalp sağlığını iyileştirebilecek tekli doymamış yağ bakımından yüksektir ve kan şekeri kontrolüne de yararlı etkileri vardır. Araştırmalar ayrıca iştahı azalttığını ve kilo vermenize yardımcı olduğunu göstermektedir.

Bitter çikolata ve bademlerin her ikisinde de magnezyum yüksektir. Her birinden 30 gram alınarak yapılan karışım, kakao içeriğine bağlı olarak, toplamda yaklaşık 300 kalori sağlar.

Bir parça meyve

Sağlıklı atıştırmalıkların karmaşık olması gerekmez. Sadece bir parça meyve inanılmaz derecede tatmin edici olabilir. Taşınabilir, kolay yenebilen meyveler arasında muz, elma, armut, üzüm, greyfurt ve portakal bulunur.

Mozzarella peyniri ile çeri domates

Domates ve mozzarella peyniri lezzet açısından harika ikilidirler ve oldukça sağlıklıdırlar. Domates, C vitamini, potasyum ve kanser ve kalp hastalıkları riskinizi azaltabilecek bir antioksidan olan likopen bakımından zengindir. Mozzarella protein, kalsiyum ve B12 vitamini bakımından yüksektir. Ayrıca, HDL (iyi) kolesterol seviyenizi yükselterek kalp hastalığı riskini de azaltabilir.

60 gram mozzarella peyniri ile karıştırılmış bir bardak (149 gram) çeri domates 200 kalorinin altında harika bir atıştırmalıktır.

Haşlanmış yumurta

Yumurtalar, yiyebileceğiniz en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Bol miktarda protein ve ayrıca K2 ve B12 vitaminlerini içerirler. Yumurtalar, inanılmaz derecede besinle doludur ve doyurucudur. Bu da kilo vermenize yardımcı olur. Yüksek kolesterol içeriği onlara yıllarca kötü bir ün kazandırmış olsa da, yeni çalışmalar ılımlı yumurta alımının kalp hastalığı riskini etkilemediğini göstermektedir.

İki büyük, haşlanmış yumurta, yaklaşık 140 kalori ve 13 gram protein içerir.

Bir parça peynir

Peynir, kendi başına bir şeyler atıştırmak için sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Peynirin, doymuş yağ bakımından yüksek olmasına rağmen kalp hastalıklarındaki rolü belirsizdir. Bazı araştırmalar doymuş yağın kalp hastalığı riskini artırmadığını göstermektedir.

60 gram peynir yaklaşık 12 gram protein ve 140 kalori sağlar.

Kurutulmuş hindistan cevizi

Kurutulmuş hindistan cevizi lezzetli ve taşınabilir bir atıştırmalıktır. Metabolizmayı artırabilen, zayıflamaya neden olan ve hafızası zayıf olan insanlarda beyin fonksiyonlarını artırabilen orta zincirli yağlar dahil, yağ oranı yüksektir. Paketli ürünlerin çoğu şeker içerdiğinden, şekersiz türü aldığınızdan emin olun. Şekersiz kurutulmuş hindistancevizinin 28 gramı yaklaşık 185 kalori içerir.

Dyt. Serkan Sıtkı Şahin

[email protected]

Kadinvekadin.net özel içeriğidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.