DOLAR 32,3512 0.29%
EURO 35,1638 -0.01%
ALTIN 2.310,251,45
BITCOIN 22915673,34%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yangınları bin TL karşılığında çıkarmış

Yangınları bin TL karşılığında çıkarmış

ABONE OL
Ağustos 23, 2021 11:05
Yangınları bin TL karşılığında çıkarmış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jandarma Komutanlığına Ö.T. (40) isimli bir kadın tarafından yangını çıkardığını iddia eden A.Y. (40) isimli şahsın konuşmalarının yer aldığı ses kaydı teslim edildi. Ö.T.’nin teslim ettiği ses kaydı ise jandarma ekiplerini harekete geçirdi.

“MOTOSİKLETİNDEN BENZİN ÇEKİP AYRI YERLERE DAĞITMIŞ”

Daha sonra Ö.T. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi. Yaptığı telefon konuşmasında A.Y’nin Güçlüköy’de çıkan orman yangınını kendisinin başlattığını ifade etmesi üzerine ses kaydını saklama gereği duyduğunu dile getiren Ö.T.’nin verdiği ifade de ise “Telefonumdaki bir program ile görüşmelerimi kaydediyorum. Kayıtlar çoğaldığında silerim. Ancak A.Y. ormanı yaktığını anlattığı için bu ses kaydını silmedim. A.Y, telefonla beni aramıştı ‘Güçlüköy’ün Manhayıt mevkisindeki ormanı yakmış olduğundan bahsetmiş olduğu için bu ses kaydını saklama moduna alarak telefonumda sakladım.

Görüşmemizde bana Güçlüköy Manhayıt mevkisinde çıkan orman yangınını kendisinin çıkarmış olduğunu, bu işi bin TL para karşılığında yaptığını, kendisine ait motordan benzin çekip ayrı ayrı yerlere dağıtıp yakarak yangın çıkarttığını” ifade etti.

“YAKALANIRSAN MADDE BAĞIMLISIYIM DE”

İfadesine devam eden Ö.T., “Ormanı yakması için bin TL karşılığında anlaştığını, ancak anlaştığı kişinin 250 TL fazla para verdiğini, bu kişinin yakalanması durumunda sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söylemesi talimatı verdiğini, kendisine ormanı yaktıranın ve parayı veren kişinin farklı olduğunu, para veren kişiyi bildiğini ama yaktıranının kim olduğunu bilmediğini söyledi. Ancak kimden para aldığını kimin ormanı yakması için talimat verdiğini bana söylemedi” dedi.

TUTUKLANDI

Ses kaydı ve Ö.T.’nin verdiği ifade üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, A.Y.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan A.Y. ise Ö.T’yi etkilemek için yangını kendisinin başlattığını söylediğini, görüşmenin gerçekleştiği gün sarhoş ve madde kullandığı için kafasının iyi olduğunu, görüşme yaptığını hatırlamadığını söyledi.

Suçlamaları reddeden A.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.