DOLAR 32,5763 0.17%
EURO 34,8800 0.55%
ALTIN 2.421,83-0,44
BITCOIN 21635461,00%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Virüsten kaçan İranlılar Türkiye’nin yasağını delmeye çalışıyor! Ve Türkiye harekete geçti

Virüsten kaçan İranlılar Türkiye’nin yasağını delmeye çalışıyor! Ve Türkiye harekete geçti

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber7 / Erkan Talu

 

Çin’in Wuhan kentinde 2019’un son ayında ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dünyaya yayılmaya devam ediyor. Virüs dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 665’e ulaşırken, vaka sayısı 80 bini aştı.

VİRÜS SINIRIMIZA KADAR DAYANDI

 

Virüsün görüldüğü ve hızla yayıldığı son ülke ise İran…

Türkiye, İran’da vakaların ve ölümlerin artmasının ardından bu ülke ile olan tüm sınır kapılarını kapattı. Hava, kara ve tren seferleri de durduruldu.

İRANLILAR TÜRKİYE’YE GİRMEK İÇİN AZERBAYCAN’I KULLANMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye’nin virüs salgını nedeniyle aldığı tedbirleri delmek isteyen İranlılar ilginç bir yönteme başvurmuştu. İran’da 25 milyon civarında Azeri yaşıyor. Bunu kullanmak isteyen ve İran’dan kaçma çabası içinde olan Azerbaycan pasaportlu İranlılar, Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye giriş yapmaya çalışıyor.

TÜRKİYE TEDBİRİNİ ALDI

Haber7’nin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre; dün Azeri mevkidaşı Ogtay Shiraliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Bakan Fahrettin Koca, mevkidaşından, Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye gelmeye çalışan İranlılar konusunda dikkatli olunması talebinde bulundu. İkili, bu konuya hassasiyet gösterilmesi ve sürekli iletişim halinde kalınması kararı aldı.

İki bakan ortaklaşa atılacak tedbirleri de görüştü. Azerbaycan’daki son durumu anlatan Shiraliyev, ülkede herhangi bir koronavirüs vakasının olmadığını belirtti. İki bakan ayrıca salgın sebebiyle temasta kalma konusunda mutabık kaldı.

DÜN BÖYLE DUYURULMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Azerbaycan Sağlık Bakanı Ogtay Shiraliyev ile yaptığı telefon görüşmesini sosyal medya hesabı Twitter’dan duyurmuştu.

CUMHURBAŞKANI AZERBAYCAN’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Azerbaycan’da önemli toplantılar yapacak. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek Erdoğan, daha sonra Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı’na başkanlık edecek. 

KAYNAK: HABER7
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.