Virüs bulaştırma karşılığında para teklifine talep patlaması!

Hvivo liderliğindeki deney, şu anda dünyanın birçok ülkesini uğraştıran Kovid-19 virüsüne benzer iki farklı koronavirüs türünün bulaştırılacağı 24 kişiyi işe alacak.      Kovid-19 aşısını bulmak için yarışan 20 firma ve organizasyondan biri olan Hvivo, grip ve soğuk algınlığı aşıları bulmak için FluCamp programı altında sık sık benzer deneyler yürütüyor.  GÜNDE 800 TL    …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Virüs bulaştırma karşılığında para teklifine talep patlaması!

Hvivo liderliğindeki deney, şu anda dünyanın birçok ülkesini uğraştıran Kovid-19 virüsüne benzer iki farklı koronavirüs türünün bulaştırılacağı 24 kişiyi işe alacak. 

 

 

Kovid-19 aşısını bulmak için yarışan 20 firma ve organizasyondan biri olan Hvivo, grip ve soğuk algınlığı aşıları bulmak için FluCamp programı altında sık sık benzer deneyler yürütüyor. 

GÜNDE 800 TL

 

 

FluCamp’in internet sitesine göre deneyler sırasında karşılık olarak gönüllülere günde asgari 100 sterlin (yaklaşık 800 TL) verilecek.

Avrupa İlaç Üreticisi’ne (EPM) göre vücutlarına virüsün daha az agresif türleri bulaştırılan gönüllüler daha sonra karantina ve gözlem altındayken Hvivo’nun aşısını olacak.

Rapora göre deneyde kullanılacak iki virüs türü, OC43 ve 229E, birkaç yıldır toplumda yaygın olarak görülüyor ve sadece hafif solunum yolu rahatsızlıklarına yol açıyor. 

KLİNİK DOLDU

Bu tür deneylere “Kontrollü İnsan Enfeksiyonu Modeli (Controlled Human Infection Model)” deniyor. Hvivo’nun Londra’nın doğusundaki Whitechapel’de bulunan Queen Mary İnovasyon Merkezi’ndeki 24 yataklı kliniği şimdiden gönüllülerle dolmuş durumda.

EPM çalışmanın, Kovid-19’a karşı saha testleri için hızlı sonuç vermesi gereken en iyi aday ve ürünlerin etkili bir şekilde seçilmesine yardımcı olacak şekilde veri üretmeyi amaçladığını belirtti.

Bu, aşı üretim sürecinin ilerlemesine yardım edebilir. Çalışma koronavirüsün agresif Kovid-19 formundansa daha yaygın türlerini kullanacak. 

Hvivo bu yaygın koronavirüslerin deneyde gönüllülere güvenli biçimde daha önce uygulandığını belirtiyor. Hvivo’nun ana şirketi Open Orphan’ın yönetim kurulu başkanı Cathal Friel şu yorumu yaptı: 

Virüsün dünya genelindeki yayılımı artmaya devam ederken ilaç şirketleri de virüse aşı bulmak için rekabet halinde. Hafta sonunun ardından virüsün bulaştığı vaka sayısı 100 bini aştı. 

KAYNAK: INDEPENDENT
Yedi Gündem

Abone Ol

Benzer Haberler
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Küresel Jeopolitik Durum Değerlendirmesi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Küresel Jeopolitik Durum Değerlendirmesi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan G20 Toplantısında Önemli Açıklamalar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan G20 Toplantısında Önemli Açıklamalar
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hukuk Devleti İlkelerini Vurguladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hukuk Devleti İlkelerini Vurguladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy İki Ülke Arasında İşbirliği Anlaşmalarını İmzaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy İki Ülke Arasında İşbirliği Anlaşmalarını İmzaladı
Türkiye ve Ukrayna Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı
Türkiye ve Ukrayna Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy, İşbirliği Anlaşmalarını İmzaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy, İşbirliği Anlaşmalarını İmzaladı
Haberin Doğru Adresi
Kolay Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları KOLAY HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması