DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 2260128-0,77%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Vergi ve borç yapılandırmasında son gün: Başvurular nasıl yapılıyor?

Vergi ve borç yapılandırmasında son gün: Başvurular nasıl yapılıyor?

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamından yararlanmak isteyenlerin bugün mesai bitimine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurular vergi dairelerinden veya çevrim içi olarak internet sitesinden yapılabilecek.

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamından yararlanmak isteyenlerin bugün vergi dairelerine mesai bitimine, çevrim içi olarak da gece yarısına kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle vergi dairelerine gitmek istemeyen mükellefler çevrim içi olarak başvurularını Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi “www.gib.gov.tr” ile e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden saat 23.59’a kadar yapabilecek.

Yasal olarak bu sürenin uzatılması mümkün olmazken, yurttaşların yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle başvurularını elektronik ortamda yapması sağlık açısından önem arz ediyor.

AA’nın aktardığına göre, işlemlerini vergi dairelerinden yapmak isteyen mükelleflerin ise bugün vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Vergi daireleri, başvuru için mesai bitimine kadar gelen tüm mükelleflerin işlemleri tamamlanıncaya kadar açık tutulacak.

İLK TAKSİT ÖDEMELERİNİN EN GEÇ 1 MART’A KADAR YAPILMASI GEREKİYOR

Vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Mart Pazartesi gününe kadar yapmaları önem taşıyor.

Yapılandırılan borçların peşin olarak söz konusu tarihine kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim olanağı sağlanıyor.

Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.