DOLAR 32,3364 0.17%
EURO 35,1895 -0.02%
ALTIN 2.240,68-0,11
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Varank’tan ‘Türk kozmonot’ açıklaması!

ABONE OL
Eylül 14, 2019 09:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Rusya ziyaretinde ‘uzaya Türk kozmonot gönderelim teklifi’ yapılmıştı. Hürriyet yazarı Eray Görgülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bu teklifle ilgili “Şu anda Uzay Ajansı başkanımız ön görüşmelere başladı” dediğini aktardı.

Eray Görgülü, kaleme aldığı yeni yazısında gazetenin Ankara bürosuna konuk olan Varank’la gerçekleştirdikleri görüşmeyi aktardı.  

Varank’ın Rusya’nın Türkiye’ye yaptığı ‘kozmonot’ teklifine değindiğini aktaran Görgülü şu ifadelere yer verdi:

“Genel fotoğrafı çektikten sonra kararımızı vereceğiz”

Rusya’nın uzaya Türk kozmonot göndermek için güzel bir teklifi olduğunu belirten Varan şöyle devam etti: Uzaya insanlı erişimi, Türkiye açısından önemli bir atılım olarak görüyorsak, bu konuda gerekli adımları atacağız.

Şu anda Uzay Ajansı başkanımız ön görüşmelere başladı.

Genel fotoğrafı çektikten sonra kararımızı vereceğiz. 26 Eylül’de Türkiye’de BM Uzay Hukuku ve Politikalar Konferansı düzenlenecek. Uzay, çok yeni bir alan. Bu alanda bir hukukun oluşturulması, politikaların oluşturulması, her ülkenin uzayda hakkını alabilmesi, dışlanmaması önemli bir konu. Türkiye, kendi uydusu olan bir ülke. Sizin yörünge haklarınız var, bunu takip etmezseniz kim hakkınızı koruyacak.

Tüm yazarlar sayfasına geçiş yapmak için linki tıklayınız…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.