Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı yolunda bulunan Gazi Mihal Hamamı’nı ziyaret ederek Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç’tan bilgi aldı.
Vali Sezer, Gazi Mihal Hamamı’nın Avrupa’dan gelişte ilk göze çarpan eserlerden biri olduğunu belirterek, yıkık bir şekilde olduğunu ve buranın restorasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi. Amacın Edirne’de restore edilmeyen hiçbir tarihi yapının kalmaması olduğunu vurguladı.
Sezer, Gazi Mihal Hamamı’nın yeniden hamam olarak kullanılmasının zor olduğunu, ancak müze veya farklı bir amaçla hizmet verebileceğini dile getirdi.
Hamamın duvarlarının bir bölümünde yoldan dolayı çatlaklar oluştuğunu ifade eden Sezer, bu nedenle yolla hamamın dış duvarı arasında bir istinat duvarı yapılması gerektiğini belirtti. Ardından iç restorasyon çalışmalarına başlanacağını aktardı.
Sezer, Gazi Mihal Hamamı’nın örneği bulunmayan bir hamam olduğunu ve 15. yüzyıldan beri ayakta duran bir yapısı olduğunu söyledi. Hamam, 1422 yılında inşa edilmiş olup, kesme taş ve tuğla malzemeden yapılmıştır. Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile bir külliye halinde bulunan hamam, Rusların 1829’daki Edirne işgalinin ardından kapatılmıştır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.